FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snow ne vidi potrebu za rezanjem troškova rata u Iraku

LONDON, 16. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Američki ministar financijaJohn Snow priznao je u utorak da je američki deficit prevelik, ali jeistodobno naglasio da nema potrebe za smanjivanjem troškova "rataprotiv terorizma".
LONDON, 16. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Američki ministar financija John Snow priznao je u utorak da je američki deficit prevelik, ali je istodobno naglasio da nema potrebe za smanjivanjem troškova "rata protiv terorizma".

U razgovoru za BBC radio, Snow je kazao da će američki predsjednik George W. Bush ustrajati na smanjivanju deficita kroz poticanje gospodarskog rasta i istodobno smanjivanje troškova. Za prošlu fiskalnu godinu manjak u američkom proračunu dosegnuo je rekordnih 413 milijardi dolara.

"Znamo da je naš deficit prevelik. To nije dobro, treba ga smanjiti i predsjednik je čvrsto odlučio to i učiniti", kazao je američki ministar financija.

Istodobno je otklonio sugestije da bi trebalo srezati troškove rata u Iraku i šireg "rata protiv terorizma", koji je američki predsjednik objavio nakon napada na New York i Washington 11. rujna 2001. "Sloboda nema cijenu. Platit ćemo svaku cijenu koja se od nas bude tražila", naglasio je ministar Snow.

"Rat u Iraku neće zahtijevati financiranje u beskonačnost, a što se tiče rata protiv terorizma, nikad nećemo dopustiti da nam popusti pozornost kada je riječ o terorizmu", dodaje Snow.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙