FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Misija MMF-a sutra počinje razgovore s hrvatskim predstavnicima

ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Misija Međunarodnog monetarnogfonda sutra će razgovorima u Hrvatskoj narodnoj banci započetivišednevni boravak u Hrvatskoj tijekom kojega će se hrvatskimpredstavnicima razgovarati o provedbi stand by aranžmana s Hrvatskom,te posebice o nacrtu prijedlogu proračuna za iduću godinu.
ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Misija Međunarodnog monetarnog fonda sutra će razgovorima u Hrvatskoj narodnoj banci započeti višednevni boravak u Hrvatskoj tijekom kojega će se hrvatskim predstavnicima razgovarati o provedbi stand by aranžmana s Hrvatskom, te posebice o nacrtu prijedlogu proračuna za iduću godinu.

Voditelj Misije Dimitri Demekas i njegov tim u Hrvatskoj će boraviti do 4. studenoga, a u tom će razdoblju razgovarati s predstavnicima središnje banke, Vlade, Ministarstva financija, te predstavnicima ministarstava gospodarstva, mora, turizma, prometa i razvitka, zdravstva, kao i predstavnicima banaka, nekih tvrtki i slično.

Središnje teme razgovora bit će nacrt prijedlog proračuna za iduću godinu, te proračuna za iduće trogodišnje razdoblje, a članovi Misije bit će upoznati i s izradom Pretpristupnog ekonomskog programa.

Prijedlog proračuna za iduću godinu, prema dostupnim informacijama, još se izrađuje, a ovih bi dana trebao biti predstavljen i užem kabinetu Vlade.

Kako je naznačeno i u stand by aranžmanu, te kako su već više puta ponovili i čelnici Ministarstva financija, cilj proračuna za iduću godinu je smanjenje proračunskog deficita na 3,7 posto bruto domaćeg proizvoda.

Proračunom za ovu godinu Vlada je planirala deficit proračuna opće države u iznosu 9,3 milijarde kuna, ili 4,5 posto BDP-a.

Proračunski deficit jedan je od kriterija stand-by aranžmana.

MMF je Hrvatskoj 4. kolovoza odobrio 20-mjesečni stand by aranžman u iznosu od oko 140 milijuna dolara, koje Vlada ne namjerava povlačiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙