FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Javni službenici i Vlada pregovarat će nakon utvrđivanja prijedloga proračuna

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Sindikati javnih službi dogovorilisu danas s predstavnicima Vlade da će idućeg tjedna, nakon što budeutvrđen prijedlog proračuna, pregovarati o plaćama i materijalnimpravima za iduću godinu, iako će oni najvjerojatnije ostati naovogodišnjoj razini.
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Sindikati javnih službi dogovorili su danas s predstavnicima Vlade da će idućeg tjedna, nakon što bude utvrđen prijedlog proračuna, pregovarati o plaćama i materijalnim pravima za iduću godinu, iako će oni najvjerojatnije ostati na ovogodišnjoj razini.

Predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Mato Elkaz izjavio je Hini da im je ministar finacija Ivan Šuker na današnjem sastanku u Banskim dvorima obećao pregovore o materijalnim pravima, iako inzistira da ona ostanu na ovogodišnjoj razini.

Šuker je odbio zahtjev sindikata za postupnim povećanjem plaća u iduće tri godine za ukupno 12 posto, koliko zaostaju za plaćama u gospodarstvu, jer to ne može podnijeti državni proračun, rekao je Elkaz.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Andrija Puljević kaže da bi se o eventualnom povećanju osnovice za plaće trebalo pregovarati tek nakon što bude utvrđen proračun.

"Pregovaranje o plaćama i materijalnim pravima nakon utvrđivanja proračuna je besmisleno jer se time sindikatima ne ostavlja prostora da utječu na cijenu rada i materijalna prava", rekao je Puljević.

Šuker je izvijestio sindikalce da je proračunom predviđeno 800 milijuna kuna više novaca za plaće proračunskih korisnika, no u taj su iznos uz povećanje plaća uključena i nova radna mjesta.

Sindikati koji predstavljaju oko 150.000 zaposlenih u prosvjeti, znanosti, kulturi, zdravstvu i socijalnoj skrbi traže povećanje osnovice za plaće u 2005. za šest posto, te postupno povećanje plaća u iduće tri godine za ukupno 12 posto, koliko zaostaju za plaćama u gospodarstvu.

Predlažu i povećanje božićnice i regresa s 1.000 na 1.500 kuna, osnovice za jubilarnu nagradu s 1.800 na 2.000 kuna i dara za djecu s 400 na 600 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙