FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajvanski parlamentarci tuku se hranom

TAIPEI, 27. listopada 2004. (Hina) - Rat hranom izbio je u utorak utajvanskom parlamentu kada su zakonodavci, raspravljajući o velikomvojnom proračunu, počeli jedni druge gađati svojim ručkovima.
TAIPEI, 27. listopada 2004. (Hina) - Rat hranom izbio je u utorak u tajvanskom parlamentu kada su zakonodavci, raspravljajući o velikom vojnom proračunu, počeli jedni druge gađati svojim ručkovima.

"Vi nemate srama", uzviknuo je predstavnik opozicijske Nacionalističke stranke Chu Fong-chih nakon što je bacio zapakiranu porciju riže i piletine na predstavnika vladajuće Demokratsko napredne stranke Chena Tsung-yia.

Chen ga je prozvao da simpatizira tajvanu inače vrlo nesimpatičnu Kinu i uzvratio mu svojom kutijom s ručkom.

Tajvanski parlament poznat je po brojnim obračunima. Neki čak završe i tučnjavom, a mnogi parlamentarci uživaju u medijskoj pažnji kada izbiju neredi. Nije slučajnost da dvoranom povremeno proleti pokoja cipela ili pak stolica.

Zastupnici su se sastali u utorak kako bi odlučili hoće li se zatraženi proračun od 18 milijuna američkih dolara za kupnju oružja od SAD-a nači na dnevnom redu za petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙