FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 16. studenog 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 16. studenog 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Zagrebački je velesajam od osnutka kao Zagrebački zbor 1909. do danas sinonim rasta i uloge grada Zagreba, istaknuo je na jučerašnjoj svečanosti proslave 95. obljetnice ZV-a direktor Davorin Spevec. Na svečanosti, na kojoj je bio i predsjednik Stjepan Mesić, direktor ZV-a Spevec je ocijenio da je svijet sajmovanja pred stalnim izazovima, a pratiti ih i predvoditi u tome jedan je od glavnih ciljeva ZV-a. Predsjednik Mesić je istaknuo kako je ZV najvažnija gospodarska smotra u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe.

ZAGREB - Hrvatsko ekološko društvo sinoć je u Muzeju "Mimari" svečanom skupštinom, predstavljanjem knjiga o svome radu i dodjelom priznanja obilježilo 35 godina djelovanja. Pokrovitelj skupa, predsjednik Stjepan Mesić, rekao je da je Hrvatska pred dugotrajnim procesom europskih integracija, što zahtijeva i promjenu odnosa prema okolišu. Naglasivši da je uloga ekologa velika, dodao je da se trebaju zauzimati za proširenje zaštićenih područja, prilagodbu sustava zaštite okoliša europskim standardima i jače djelovanje lokalne samouprave.

ZAGREB/ROVINJ - Motorni putnički brod na kojem je izbio požar potonuo je jučer oko 18 sati kod Rovinja, a zapovjednik broda, jedini u trenutku nesreće na brodu, spašen je, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje. U spašavanju motornoga putničkog broda, duga 14 metara, sudjelovao je brod Jadran-turista "Montauro".

DUBROVNIK - Knjiga "Kako postati Europljanin" nizozemskog autora Ceesa Nootebooma predstavljena je sinoć u Kneževu dvoru u Dubrovniku. Kako je istaknuto na predstavljanju knjige, autor je više od 50 godina putovao Europom pitajući se kako postati Europljaninom. Za njega europski identitet nije nešto naravno, nego nešto na čemu treba raditi sav život. Knjigu su predstavili nizozemski ministar za europske poslove Atze Nikolai i hrvatska ministrica za europske integracije Kolinda Grabar-Kitarović.

ZAGREB - "Napretkovi" Dani kulture svečano su otvoreni sinoć izložbom Suvremena umjetnost Hrvata Bosne i Hercegovine u Kulturnom centru Veleposlanstva BiH u Zagrebu. Izloženo je više od 80 radova 29 umjetnika članova Udruge umjetnika NKD-a "Napredak". "Napretkovi" Dani kulture održavaju se od 12. do 20. studenoga, a sudjeluju brojni Hrvati iz kulturnog i javnog života u BiH te Hrvati podrijetlom iz BiH koji žive u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama.

ZAGREB - U Europskom domu u Zagrebu sinoć je otvorena izložba slika suvremenoga hrvatskog slikara Marijana Richtera. O 20-ak izloženih ulja na platnu nastalih ove godine autor predgovora u katalogu izložbe Vladimir Rismondo ml. ističe da je Richterova slika omeđena jasnim granicama, s intimističkim motivima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙