FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 16. studenoga

ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 16. studenoga.
ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 16. studenoga.

ZAGREB - Gospodarsko savjetodavno vijeće za jugoistočnu Europu (Business Advisory Council - BAC) održat će u Zagrebu plenarnu sjednicu na kojoj će uz članove BAC-a sudjelovati i predstavnici hrvatske Vlade, Hrvatske gospodarske komore te poslovne zajednice. Kako je najavljeno, sudionicima zasjedanja obratit će se premijer Ivo Sanader. Savjetodavno vijeće je neovisno tijelo sastavljeno od 40 poslovnih ljudi iz 20 različitih država, koji su aktivni na lokalnom, regionalnom i međunarodnom području u ključnim ekonomskim sektorima, kao što su telekomunikacije, energetika, infrastruktura, poljoprivreda i prehrana i sl. Vijeće obuhvaća aktivnosti na području osam zemalja kandidata odnosno onih kojih očekuju biti kandidati za članstvo u Europskoj uniji - Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Moldavija, Makedonija, Rumunjska i Srbija i Crna Gora. (14,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - U povodu 65. obljetnice utemeljenja, zagrebački Ekonomski institut organizira konferenciju za novinare na kojoj će ravnatelj Ivan Teodorović sa suradnicima predstaviti dosadašnji rad Instituta i najaviti međunarodnu konferenciju koja će se održati 18. i 19. studenoga. Na tom skupu, kako se najavljuje, bit će predstavljeni radovi u kojima se obrađuju problemi ekonomskog razvoja, fiskalne politike, nezaposlenosti, demografskih kretanja, financija i monetarne politike, međunarodne razmjene, konkurentnosti te prostorno - ekonomska pitanja povezana s ujedinjenjem Europe. (11,00 sati, Trg J.F. Kennedya 7)

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će se skup "Preporuka za povećanje konkurentnosti poduzetništva u Hrvatskoj" kojem će prisustvovati predstavnici Vijeća za malo gospodarstvo, županijskih komore, obrtničkih komora i tvrtki, te Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva (11 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda (HEP) organizira skup "Gubici u distribuciji električne energije - sprječavanje neovlaštene potrošnje" na kojem će predstavnici HEP-a i gostujućih institucija, uz nazočnost predstavnika udruga za zaštitu potrošača, izložiti problem gubitaka u hrvatskom elektroenergetskom sustavu s naglaskom na krađu električne energije (10,00 sati, Muzej Mimara Rooseveltov trg 1).

RIJEKA - Predstavnici Primorsko-goranske županije, općine Malinska, Turističke zajednice i Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma Hrvatske održat će sastanak o stanju u turističkom poduzeću Hoteli Haludovo d.d., a o zaključcima će izvijestiti na konferenciji za novinare (10 sati u prostorijama Županijske uprave, Adamićeva 10).

RIJEKA - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor riječke Turističke zajednice Petar Škarpa na konferenciji za novinare izvijestit će o uključenju Rijeke u Europsku udrugu turističkih gradova FECTO. (11,30 sati Gradska uprava, Korzo 16.).

ZAGREB - Nepodmireni nalozi za plaćanje u Hrvatskoj su u rujnu ove godine iznosili nešto više od 11,4 milijardi kuna, a blokirane žiro račune imalo je 19.717 pravnih osoba sa ukupno 30.650 zaposlenih. U odnosu na mjesec prije iznos nepodmirenih dospjelih obveza pravnih osoba manji je za 161 milijun kuna, blago je smanjen i broj insolventnih pravnih osoba, dok je broj zaposlenih u njima otprilike na istoj razini, pokazuju najnoviji podaci Financijske agencije (FINA). Tako se u rujnu bilježi nastavak tendencije smanjivanja broja pravnih osoba s blokiranim žiro računima, koja traje već 25 mjeseci. Istodobno je pao i iznos nepodmirenih naloga, za 1,4 posto, do vrijednosti od 11,4 milijardi kuna, najmanju razinu od sredine 1998. godine, napominju analitičari Hrvatske gospodarske komore u najnovijim "Gospodarskim kretanjima". U prva tri ovogodišnja tromjesečja, vrijednost nepodmirenih naloga je, smanjujući se svakog mjeseca, pala za ukupno 1,4 milijarde kuna.

CAVTAT/ZAGREB - Hotelska tvrtka Hoteli Croatia iz Cavtata u prvih je devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila neto dobit od 19,3 milijuna kuna, što je u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje porast od 33 posto, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke sa Zagrebačke burze. Ukupni su prihodi u devet mjeseci ove godine u Hotelima Croatia u odnosu na lani povećani 6,2 posto, na 73,3 milijuna kuna. Pritom je oko 60 posto ukupnih devetomjesečnih prihoda ili 44,8 milijuna kuna ostvareno u ovogodišnjem trećem tromjesečju, što je u odnosu na iste mjesece prošle godine više za oko 1 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙