FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava-gospodarstvo-za utorak, 9. studenoga

ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 9. studenoga.
ZAGREB, 8. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 9. studenoga.

ERNESTINOVO - U Trafostanici Ernestinovo svečano će se obilježiti ponovno povezivanje prijenosnih mreža i početak trgovanja električnom energijom između kontinentalne i jugoistočne Europe. Elektroenergetski sustavi jugoistočne i kontinentalne Europe ponovno su spojeni 10. listopada, a trgovina strujom započela je početkom studenoga. Rekonekcijom je stvoreno elektroenergetsko područje sa 450 milijuna ljudi u 22 države, s godišnjom potrošnjom električne energije od približno 2.300 teravatsati, što je jedan od dva najveća takva sustava u svijetu. Svečanosti će biti nazočni predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader i predsjednik Europske komisije Romano Prodi (11,30 sati; izjave za novinare u 13 sati).

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu otvaraju se 36. međunarodni sajam informacijske tehnologije INFO, 27. međunarodni sajam knjiga INTERLIBER i 2. izložba poslovnog obrazovanja i upravljanja ljudskim potencijalima EDUCA - Plus. Na 36. međunarodnom sajmu informacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija INFO predstavit će se 230 izlagača, među kojima i najveće informatičke i telekom tvrtke. Prva dva dana INFO-a namijenjena su samo poslovnoj publici.

Sajmove će otvoriti ministar kulture Božo Biškupić (11,00 sati, ZV, Kongresni centar, Avenija Dubrovnik 15).

U sklopu sajma Info održat će se međunarodna konferencija "Tržišni i tehnološki trendovi u zemljama Adriatic regije". Organizatori konferencije su IDC Adriatics, tvrtka za informacije i savjetovanja o stanju tržišta industrije informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija i Zagrebački velesajam. Tema konferencije je stanje informatičke i telekomunikacijske industrije u zemljama regije (14 sati, ZV).

Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet održat će konferenciju za novinare u povodu nastupa na sajmu INFO s projektom Giga CARNet. Unutar tog projekta poboljšana je protočnost u online razmjeni podataka između sveučilišnih centara u Hrvatskoj te u međunarodnoj sveučilišnoj razmjeni (12,30 sati, ZV, dvorana Vis).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja predstavit će knjigu Mladena Cerovca "Rječnik pojmova prava i politike tržišnog natjecanja i srodnih područja" (12 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2).

LONDON - Drugog dana Svjetske turističke burze-WTM 2004., koja se do 11. studenog po 25. put održava u Londonu, na hrvatskoj konferenciji za novinare predstavnici Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka izvijestit će o ovogodišnjim turističkim rezultatima, posebno s britanskog i irskog tržišta, te o planovima i pripremama za iduću sezonu. Hrvatska svoje turističke potencijale na WTM-u 2004. predstavlja među 190 zemalja svijeta (10,30 sati).

ZAGREB - Osiguranje Zagreb i zagrebački Ekonomski fakultet potpisat će ugovor o poslovnoj suradnji (11 sati, Ekonomski fakultet, Kennedyev trg 6).

ZAGREB - Prosječna mjesečna neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za kolovoz ove godine iznosila je 23,11 kuna, što je u odnosu na srpanj više za 0,5 posto manje, a u odnosu na isti mjesec prošle godine za 1,3 posto.

Pritom treba imati u vidu da je u kolovozu bilo 180 plaćenih radnih sati, što je za 0,6 posto manje nego u prethodnom mjesecu, objavio je Državni zavod za statistiku.

ZAGREB - Tvrtka za proizvodnju izolirane žice i kabela Elka d.d. u trećem je tromjesečju ove godine ostvarila neto dobit u iznosu od 11,4 milijuna kuna, što u najvećoj mjeri proizlazi iz financijskih prihoda, stoji u financijskom izvješću te tvrtke koje prenosi Zagrebačka burza. U financijskom se izvješću naglašava kako rezultati trećeg i drugog tromjesečja ove godine nisu usporedivi budući da rezultat iz drugog tromjesečja proizlazi iz jednokratne aktivnosti, i to od prodaje 100 postotnog udjela u kćerinskoj tvrtki Elka kabeli d.o.o.

ZAGREB - Proizvođač vina, alkoholnih i bezalkoholnih pića, tvrtka Badel 1862, u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 4,57 milijuna kuna, što je porast dobiti od 52,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ostvarena dobit, stoji u pojašnjenju devetomjesečnih poslovnih rezultata koje je Uprava tvrtke dostavila Zagrebačkoj burzi, veća je od planirane.

Urednik. Darko Buković

tel: 01/ 4808 607

faks: 01/ 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙