FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: željeznički promet danas bez poteškoća

ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Željeznički promet u Hrvatskojdanas je tekao bez većih poteškoća, izvijestile su Hrvatskeželjeznice.
ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Željeznički promet u Hrvatskoj danas je tekao bez većih poteškoća, izvijestile su Hrvatske željeznice.

Sinoćnji vlak iz Splita sa stotinjak putnika jutros je na zagrebački Glavni kolodvor stigao sa zakašnjenjem od 45 minuta, a vlak iz Zagreba s tristotinjak putnika u Split je stigao na vrijeme. Zabilježena su manja kašnjenja vlakova na slavonskom području te manje kašnjenje na varaždinskom području.

Kašnjenje na varaždinskom području prouzročio je vozač kamiona koji je na željezničko-cestovnom prijelazu između kolodvora Turčin i kolodvora Novi Marof odmaknuo znakove koji su mu, zbog radova na pruzi, priječili prolazak te je na silu pokušao prijeći preko pruge u trenutku kada je nailazio vlak. U tom događaju oštećen je kamion, a vozač je prošao bez ozljeda.

Na riječkom području željeznički je promet normaliziran nakon jučerašnjih teškoća, prouzročenih padom drveća na prugu i kidanjem vodova kontaktne mreže.

Vlakovi u zagrebačkom prigradskom prijevozu voze bez većih teškoća i po predviđenom voznom redu.

S obzirom na nepovoljnu vremensku prognozu i zahvaljujući sadašnjem stanju na radilištima kapitalnoga remonta u Lici (radovi se izvode samo danju), Hrvatske željeznice odlučile su još nekoliko dana nastaviti putnički prijevoz između Zagreba i Splita bez presjedanja na autobuse. Tako će ponovno večeras voziti noćni vlakovi iz Splita i Zagreba po postojećem voznom redu sve do srijede, 24. studenoga. Posljednji noćni vlak iz Zagreba za Split bez presjedanja na autobuse vozit će u utorak, 23. studenoga, a posljednji noćni vlak iz Splita za Zagreb bez presjedanja na autobuse vozit će 24. studenoga.

Od srijede, 24. studenoga, ponovno će se prijevoz između Zagreba i Splita odvijati tako što će se putnici prevoziti vlakom do Ogulina, a od Ogulina do Splita autobusom. Takva regulacija prometa iz Splita - autobusom do Ogulina pa dalje za Zagreb vlakom vrijedit će od četvrtka, 25. studenoga. Vlak iz Zagreba polazi u 22,55 sati, a iz Splita u 21,14 sati.

Današnji vlak iz Splita do Zagreba u sastavu ima samo putničke vagone 2. razreda, a svi drugi vlakovi, uz vagone 2. razreda, u svome sastavu imat će vagon za spavanje i vagon za prijevoz praćenih automobila, priopćeno je iz HŽ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙