FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uređen željezničko-cestovni prijelaz Jalžabet 2

VARAŽDIN, 28. listopada 2004. (Hina) - Uređeni željezničko-cestovniprijelaz Jalžabet 2 pokraj Varaždina, na pruzi Varaždin - Koprivnica,vrijedan 1,9 milijuna kuna, danas je svečano otvorio varaždinski županZvonimir Sabati.
VARAŽDIN, 28. listopada 2004. (Hina) - Uređeni željezničko-cestovni prijelaz Jalžabet 2 pokraj Varaždina, na pruzi Varaždin - Koprivnica, vrijedan 1,9 milijuna kuna, danas je svečano otvorio varaždinski župan Zvonimir Sabati.

Svečanosti je nazočio i predsjednik Uprave HŽ- a Tomislav Josip Mlinarić.

U skladu sa sporazumom koji su prije tri godine potpisali HŽ i Varaždinska županija HŽ je osiguranje tog prijelaza (polubranici, svjetlosno-zvučni signali) financirao s 1,3 milijuna, a Varaždinska županija sa 600.000 kuna.

To je drugi od triju uređaja na željezničko-cestovnim prijelazima u Varaždinskoj županiji, koje su zajedno financirali Hrvatske željeznice, Županija i grad Varaždin.

U prosincu 2002. otvoren je tako uređen prijelaz Kučan Marof, za koji je opremu i radove s 1,2 milijuna kuna u cijelosti financirao HŽ.

U projektu uređenja tri prijelaza još treba postaviti sigurnosne uređaje i opremu na prijelazu Biškupec, na kojem je prije dva tjedna smrtno stradala jedna osoba. Uređenje financiraju grad Varaždin (koji je od 400.000 kuna za uređenje HŽ-u već doznačio 200.000 kuna) i HŽ. Za taj prijelaz izdana je građevna dozvola, a HŽ je pokrenuo postupak ugovaranja opreme i izvedbe radova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙