FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Uprave HŽ-a najavio obnovu Luke

VUKOVAR,12. studenog 2004.(Hina) - Predsjednik Uprave HŽ-a TomislavJosip Mlinarić najavio je danas u Vukovaru obnovu željezničkeinfrastrukture u vukovarskoj Luci.
VUKOVAR,12. studenog 2004.(Hina) - Predsjednik Uprave HŽ-a Tomislav Josip Mlinarić najavio je danas u Vukovaru obnovu željezničke infrastrukture u vukovarskoj Luci.

"U vukovarskoj je luci već sada promet veći za 60 posto nego prošle godine. Da bismo mogli pratiti povećavanje prometa, moramo osposobiti željezničku infrastrukturu, jer se oko 60 posto lučkog tereta prevozi željeznicom", rekao je Mlinarić novinarima nakon zatvorena sastanka u Vukovaru s vodstvima Vukovarsko-srijemske županije i gradova Vukovara i Vinkovaca.

Mlinarić je također kazao kako HŽ ne odustaje od projekta obnove u ratu stradale željezničke pruge Vinkovci - Osijek, za što će, po njegovim riječima, iduće godine biti gotova dokumentacija. "Za iduću godinu predvidjeli smo i manji opseg radova na toj pruzi obnovu koje kanimo nastaviti u okviru naših mogućnosti", rekao je Mlinarić. Najavio je i ulaganja u X. željeznički koridor od Zagreba do Tovarnika, na kojemu, kako je rekao, promet raste iz godinu u godinu.

Radovi na koridoru Vc, naveo je, završiti će do kraja 2006. "I tu su pokazatelji vrlo dobri, poglavito jer je taj koridor povezan s Bosnom i Hercegovinom, odnosno pločanskom lukom", dodao je.

Vinkovačko će čvorište ponovno postati važno kao nekad, a pitanje je samo kako ga vrjednovati, ocijenio je Mlinarić u razgovoru s novinarima i dodao kako će se HŽ u planovima za iduću godinu i srednjoročno razdoblje usredotočiti na koridorske pruge.

Za boravka u Vukovarsko-srijemskoj županiji izaslanstvo HŽ-a, predvođeno predsjednikom Uprave Tomislavom Josipom Mlinarićem, posjetilo je Vinkovački kolodvor i vukovarsku Luku, a predviđen je i posjet "Vibrobetonu", poduzeću u Vinkovcima koje za HŽ izrađuje betonske pragove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙