FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sun Microsystems svoj novi operativni sustav nudi besplatno

SAN JOSE, 15. studenog 2004. (Hina/AP) - Nakon što je investiraootprilike pola milijarde dolara i utrošio godine na razvoj sljedećegeneracije operativnog sustava, američki Sun Microsystems uponedjeljak će objaviti agresivnu cijenu za svoj novi softver -besplatno.
SAN JOSE, 15. studenog 2004. (Hina/AP) - Nakon što je investirao otprilike pola milijarde dolara i utrošio godine na razvoj sljedeće generacije operativnog sustava, američki Sun Microsystems u ponedjeljak će objaviti agresivnu cijenu za svoj novi softver - besplatno.

Sun, koji se nikada nije u potpunosti oporavio od kolapsa dot.coma 2001, nada se da će besplatni softver pod nazivom Solaris 10 ne samo privući potrošače nego i povećati broj developera koji pišu programe na računalima koji imaju ugrađen njegov operativni sustav.

Rezultat bi, vjeruju u Sunu, trebao biti obnovljena potražnja za njegove servere i usluge. Kompanija će besplatno davati i podršku za Solaris i uslužne programe koji se obično traže u tvrtkama i organizacijama koje cilja Sun.

"Hewlett-Packard prodaje pisače po niskoj cijeni i zarađuje novac na tonerima. Gillete vam daje britvice, a veliki novac zaračunava za umetke", rekao je Scott McNealy, izvršni direktor Suna. "Postoje različiti načini kako bi se povećao tržišni udjel".

Solaris 10 bit će u ponedjeljak predstavljen u San Joseu, u Kaliforniji, no službeno će biti dostupan krajem siječnja 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙