FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savjetnik Europskog suda pravde podupro farmaceutsku industriju

BRUXELLES, 28. listopada 2004. (Hina/AP) - Najviši pravni savjetnikEuropskog suda pravde Francis Jacobs izjavio je u četvrtak daGlaxoSmithKline PLC i ostale velike farmaceutske tvrtke moguograničiti neke zalihe patentiranih lijekova u Europi.
BRUXELLES, 28. listopada 2004. (Hina/AP) - Najviši pravni savjetnik Europskog suda pravde Francis Jacobs izjavio je u četvrtak da GlaxoSmithKline PLC i ostale velike farmaceutske tvrtke mogu ograničiti neke zalihe patentiranih lijekova u Europi.

Jacobsov savjet mora biti potvrđen naknadnom sudskom presudom da bi postao valjan.

Mišljenje čelnog pravnog savjetnika Europskog suda pravde, objavljeno u četvrtak, moglo bi ojačati poziciju farmaceutske industrije u njezinim nastojanjima da zaustavi takozvanu paralelnu trgovinu koja utječe na njezinu dobit, a doseže vrijednost od oko 4,5 milijardi eura godišnje. Ta je trgovina vruće pitanje i u kampanji za predsjedničke izbore u SAD-u gdje neki građani traže jeftinije lijekove iz Kanade.

Mišljenje savjetnika Francisa Jacobsa iz najvišeg suda Europske unije predstavlja presudnu fazu u dugotrajnoj bitci između velikih farmaceutskih tvrtki i trgovaca. U oko 80 posto slučajeva sud nakon nekoliko mjeseci usvaja mišljenja svojih savjetnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙