FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić o obnovi s predstavnicima Dubrovnika

ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je danas izaslanstvo Zavoda za obnovu Dubrovnika i predstavnikeosnivača tog zavoda - grada Dubrovnika i Ministarstva kulture,priopćeno je iz Ureda predsjednika.
ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Zavoda za obnovu Dubrovnika i predstavnike osnivača tog zavoda - grada Dubrovnika i Ministarstva kulture, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Povod su susretu velike obljetnice - 25. obljetnica upisa Dubrovnika na Listu svjetske baštine UNESCO-a, 25. obljetnica osnivanja Zavoda za obnovu Dubrovnika, te završetak desetogodišnje poslijeratne obnove. Osim toga, objavljen je i CD na hrvatskom i engleskom jeziku s pregledom rada Zavoda, kako tijekom obnove poslije potresa 1979., tako i tijekom obnove koja je uslijedila nakon srpsko-crnogorske agresije, stoji u priopćenju.

Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica izvijestila je Predsjednika o dosadašnjem financiranju Zavoda, ali i prijedlozima za drukčiji, novi ustroj prema kojemu bi najveći teret snosio grad, a ne županija.

Predsjednik Mesić pohvalio je brzinu kojom su sanirane štete, te je podržao nastojanje Dubrovčana da dobrim projektima privuku sredstva pretpristupnih fondova Europske unije.

U izaslanstvu su, među ostalima, bili i Vjekoslav Vierda, ravnatelj Zavoda za obnovu Dubrovnika, te Jadran Antolović, državni tajnik u Ministarstvu kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙