FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U povodu 55. obljetnice Ansambl Lado nastupio u HNK-u

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - U povodu 55. obljetnice djelovanjaAnsambl narodnih pjesama i plesova hrvatske - Lado, održao je večerasprvi u nizu svečarskih koncerata na sceni Hrvatskog narodnog kazališta(HNK) u Zagrebu.
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - U povodu 55. obljetnice djelovanja Ansambl narodnih pjesama i plesova hrvatske - Lado, održao je večeras prvi u nizu svečarskih koncerata na sceni Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu.

Ansambl Lado utemeljen je na današnji dan 1949. godine.

U večerašnjem programu plesači, pjevači i glazbenici toga uglednog ansambla izveli su Ladarke, Valpovačko kolo, plesove i pjesme Boke Kotorske te baranjske i ličke plesove.

Na večerašnjem koncertu izvedene su i dvije premijere: "Zorica se danom zabeljava" - pjesme i plesovi Lukinić Brda, mjesta na rubu Pokuplja prema Turopolju u koreografiji Tomislava Miličevića, te stari plesovi otoka Brača, koji su se najčešće izvodili u vrijeme karnevala te na različitim 'fijerama', feštama i svadbama, u koreografiji Branka Šegovića.

Publika u Hrvatskom narodnom kazalištu imala je prilike vidjeti i izvođenje bunjevačkog momačkog kola, Linđa, dalmatinskog kola - poskočice, te prigorske plesove koji se izvode u selima neposredne okolice Zagreba i druge.

Nakon sutrašnjeg koncerta u Hrvatskom narodnom kazalištu , ansambl Lado priprema i svečani koncert u dvorani Lisinski 16. studenog, a središnja proslava 55. obljetnice djelovanja ansambla održati će se 26. studenog, također u Lisinskom.

U pripremi je nekoliko novih CD-a.

Koreografi ansambla Lado su Zvonimir Ljevaković, Vlado Šoć, Mihajlo Smoljanović, Ivan Ivančan, Branka Mikačić, Branko Šegović.

Ravnateljica ansambla Lado je Ivana Lušić, umjetnički rukovoditelj ansambla je Ivan Ivančan, a voditelj zbora Dražen Kurilovčan. Ansambl ima dva plesna voditelja Vericu Radić i Dubravka Radića, a voditelj orkestra je Pere Ištvančić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙