FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKA ODLIKOVANJA HRVATIMA

ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Francis Bellanger, francuskiveleposlanik u Hrvatskoj, uručio je u ponedjeljak francuski orden"Viteza umjetnosti i pisma", kojeg za posebne zasluge u promicanjufrancuske kulture dodjeljuje ministarstvo kulture Republike Francuske,Naimi Balić, Berislavu Šipušu, Zdenki Weber i Claudeu Veronu.
ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Francis Bellanger, francuski veleposlanik u Hrvatskoj, uručio je u ponedjeljak francuski orden "Viteza umjetnosti i pisma", kojeg za posebne zasluge u promicanju francuske kulture dodjeljuje ministarstvo kulture Republike Francuske, Naimi Balić, Berislavu Šipušu, Zdenki Weber i Claudeu Veronu.

Prema priopćenju, veleposlanik Bellanger je naglasio da sve zaslužne za francusku odluku o uručenju ovog uglednog ordena prvenstveno povezuje glazba.

Naima Balić bivša je pomoćnica hrvatskog ministra kulture i predsjednica Glazbene mladeži Hrvatske, Berislav Šipuš je direktor Zagrebačke filharmonije, glazbeno-promotivne tvrtke "Cantus d.o.o.", organizator Zagrebačkog muzičkog biennala, skladatelj i dirigent, a Zdenka Weber je karijerni diplomat pri hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova, koja je muzikologiju i povijest glazbe doktorirala na pariškom Sveučilištu Sorbonne. Visoko priznanje odano im je za njihove dugogodišnje doprinose na području hrvatsko-francuske suradnje i promoviranju francuske umjetnosti i kulture u Hrvatskoj i hrvatske u Francuskoj, kaže se u priopćenju. Claude Veron je direktor Francuskog instituta u Zagrebu.

Odlikovani su, kako se dodaje u priopćenju, izrazili zahvalnost francuskoj vladi za ovako visoko priznanje koje najbolje potvrđuje njihov osobni i profesionalni angažman u afirmiranju bogate baštine i suvremenosti francuske kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙