FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UDARI BURE NA KRČKOM MOSTU - 214 KILOMETARA NA SAT

ZAGREB, 14. studenog 2004. (Hina) - Olujna, na mahove i orkanska bura,u nedjelju je poremetila cestovni, a osobito trajektni i zračnipromet, te nanijela štete, naročito u elektroopskrbi, posebno upriobalju i na otocima.
ZAGREB, 14. studenog 2004. (Hina) - Olujna, na mahove i orkanska bura, u nedjelju je poremetila cestovni, a osobito trajektni i zračni promet, te nanijela štete, naročito u elektroopskrbi, posebno u priobalju i na otocima.

Na Kvarneru od jutros puše bura s olujnim udarima, a po podacima iz riječkog Centra za obavješćivanje, na Krčkom je mostu u 11,30 sati zabilježen najjači udar bure, brzine 214,9 kilometara na sat.

Krčki most i svi drugi mostovi su zatvoreni, a trajektni je promet obustavljen.

U Rijeci i široj okolici oštećeni su krovovi zgrada, a promet otežavaju i polomljena stabla te srušeni stupovi s električnim i telefonskim vodovima.

Jaka bura uzrokovala je i prometne probleme u Primorsko-goranskoj županiji.

Orkanska bura, koja na širem splitskom području puše i do 140 kilometara na sat, jutros je poremetila sav promet.

U splitskoj zračnoj luci prekinut sav promet na domaćim i međunarodnim linijama. U

prekidu je i trajektni promet s otocima.

Županijski centar za obavješćivanje upozorava vozače na teško stanje na prometnicama i preporuča da, bez prijeke potrebe, ne voze automobile.

Slični su problemi i na srednjodalmatinskim otocima, a na Braču i Hvaru neke su ceste zatvorene.

Zbog olujne bure, koja na šibenskom području puše brzinom od oko 140 kilometara na sat, jutros nisu isplovili brodovi prema otocima Zlarinu, Prviću, Kapriju i Žiriju. Od noćas u 3 sata nema struje na području Podorljaka, Konjevrata, mjesta u zaleđu Skradina, u okolici Stankovaca, na otoku Zlarinu, a povremeno i u nekim drugim dijelovima Šibensko-kninske županije.

Promet šibenskim gradskim te županijskim cestama otežan je zbog odlomljenog drveća na kolnicima.

Sinjsko područje protekle noći te danas prijepodne zahvatilo je jako nevrijeme s burom, kišom i prvim snijegom koji pada i u nizinama. Noćas je palo više od 70 litara kiše po četvornom metru, a bura je počinila štete na elektro mreži, zbog čega su neka naselja ostala bez struje.

Cestovni je promet otežan, a zimska služba sinjske Nadcestarije ove jeseni je prvi put na terenu te čisti snijeg na cestama prema državnoj granici na Kamenskom, gdje ga je napadalo i do 10 centimetara, te na lokalnim cestama prema Zelovu i Vrlici.

U Lici i Primorju olujna je bura prouzročila štete na elektrovodovima. Električne struje nema u naseljima Podgorja - od Jablanca do Karlobaga, a u kvaru su i dalekovodi na području Korenice, Ramljana i Plitvičkih jezera. Otklanjanje kvarova otežava bura koja na mahove puše i preko 150 kilometara na sat.

Na Makarskom primorju puše olujna bura s prosječnom brzinom od 90, a na udare i preko 120 kilometara na sat, pa je u prekidu trajektni promet sa susjednim otocima Bračom i Hvarom.

Bez struje od sinoć su Brela zbog kvara na dalekovodu Kraljevac - Brela, a nema struje u Gornjim Tučepima, Gornjoj Podgori, Kotišini i dijelu Makarske.

Na vrhu Biokova, Svetom Juri ima oko 20-tak centimetara snijega.

U zagrebačkoj Zračnoj luci se doznaje da je otkazan let zrakoplova iz Dubrovnika koji je u Zagreb trebao sletjeti u 7,35 sati. U polasku kasni i zrakoplov prema Amsterdamu, koji je iz Zagreba trebao poletjeti u 8,25 sati.

Zbog bure je zatvoren Paški most pa autobus iz Novalje za Zagreb nije ni pošao. Autobusi iz Zadra za Zagreb kasne, a autobus koji je u 11 sati iz Zagreba krenuo za Murter, vjerojatno će ići samo do Rijeke jer je Jadranska cesta od Senja do Karlobaga zatvorena, doznaje se u zagrebačkom Autobusnom kolodvoru. Kako je od 10 sati zatvorena cesta Gračac-Korenica i Gračac-Knin, kasnit će svi autobusi koji bi iz Splita, Šibenika i Dubrovnika trebali dolaziti u Zagreb poslije 14 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙