FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 14. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 14. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Zbog bure u Hrvatskoj jutros ima teškoća u odvijanju zračnog, autobusnog i željezničkog prometa. Otkazan je let zrakoplova iz Dubrovnika koji je u Zagreb trebao sletjeti u 7,35 sati, a zrakoplov iz Splita koji je u Zagreb trebao doći u 7,35 sati, kasni i ne zna se kada će sletjeti, doznaje se u zagrebačkoj Zračnoj luci. U polasku kasni i zrakoplov prema Amsterdamu, koji je iz Zagreba trebao poletjeti u 8,25 sati. Zbog bure je zatvoren Paški most pa autobus iz Novalje za Zagreb nije ni pošao. Autobusi iz Zadra za Zagreb kasne, a autobus koji je u 11 sati iz Zagreba krenuo za Murter, vjerojatno će ići samo do Rijeke jer je Jadranska cesta od Senja do Karlobaga zatvorena, doznaje se u zagrebačkom Autobusnom kolodvoru. Od 10 sati zatvorena je cesta Gračac-Korenica i Gračac-Knin, pa će svi autobusi koji bi iz Splita, Šibenika i Dubrovnika trebali dolaziti u Zagreb poslije 14 sati, kasniti najmanje dva sata.

SPLIT - Olujna, na mahove orkanska bura, koja na širem splitskom području puše i do 140 kilometara na sat, jutros je poremetila sav promet, a osobito trajektni i zračni promet. Trajektni promet s otocima u potpunom je u prekidu, kao i zračni, jer je u splitskoj zračnoj luci za sada prekinut sav promet na domaćim i međunarodnim linijama. U gradu Splitu potoci vode onemogućavaju vožnju automobilima. Iz Županijskog centra za obavješćivanje upozoravaju vozače na teško stanje na prometnicama te preporučuju da, bez prijeke potrebe, ne voze automobile. Slični su problemi i na srednjodalmatinskim otocima, a na Braču i Hvaru neke su ceste zatvorene.

ŠIBENIK - Zbog olujne bure koja na šibenskom području puše brzinom od oko 140 kilometara na sat, jutros nisu isplovili brodovi prema otocima Zlarinu, Prviću, Kapriju i Žiriju. Od noćas u 3 sata nema struje na području Podorljaka, Konjevrata, mjesta u zaleđu Skradina, u okolici Stankovaca, na otoku Zlarinu, a povremeno i u nekim drugim dijelovima Šibensko-kninske županije. Promet šibenskim gradskim te županijskim cestama otežan je zbog odlomljenog drveća na kolnicima.

SINJ - Sinjsko područje protekle noći te danas prijepodne zahvatilo je jako nevrijeme s burom, kišom i prvim snijegom koji pada i u nizinama. Noćas je palo više od 70 litara kiše po četvornom metru, a bura je pričinila štete na elektro mreži, zbog čega su neka naselja ostala bez struje. Na cestama promet teče otežano. Zimska služba sinjske Nadcestarije ove jeseni je prvi put na terenu te čisti snijeg na cestama prema državnoj granici na Kamenskom, gdje ga je napadalo i do 10 centimetara, te na lokalnim cestama prema Zelovu i Vrlici.

GOSPIĆ - U Lici, na području Plitvica, Kapele, Vratnika, Baških Oštarija i Udbine, pada snijeg, koji ne stvara teškoće u cestovnom prometu. No, olujna bura prouzročila je znatne štete u mnogim krajevima Like te u Primorju. Električne struje nema u naseljima Podgorja od Jablanca do Karlobaga, a u kvaru su i dalekovodi na području Korenice, Ramljana i Plitvičkih jezera. Rad terenskim ekipama "Elektrolike" koje pokušavaju otkloniti kvarove, otežava bura koja na mahove puše i preko 150 kilometara na sat.

RIJEKA - Na Kvarneru od jutros puše vrlo jaka bura s olujnim udarima, a po podacima iz riječkog Centra za obavješćivanje, na Krčkom je mostu u 11,30 sati zabilježen najjači udar bure, brzine 214,9 kilometara na sat. Prosječna brzina bure izmjerena na Krčkom mostu je 137,5 kilometara na sat. Krčki most i svi drugi mostovi su zatvoreni, a trajektni je promet obustavljen. U Rijeci i široj okolici oštećeni su krovovi zgrada, a promet otežavaju i polomljena stabla te srušeni stupovi s električnim i telefonskim vodovima. Jaka bura uzrokovala je i prometne probleme u Primorsko-goranskoj županiji.

MAKARSKA - Na Makarskom primorju puše olujna bura s prosječnom brzinom od 90, a na udare i preko 120 kilometara na sat, pa je u prekidu trajektni promet sa susjednim otocima Bračom i Hvarom. Bez struje od sinoć su Brela zbog kvara na dalekovodu Kraljevac - Brela, a nema struje u Gornjim Tučepima, Gornjoj Podgori, Kotišini i dijelu Makarske. Na obližnjem Biokovu, na vrhu Sveti Jure ima oko 20-tak centimetara snijega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙