FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TAJLAND TRAŽI ORGANIZATORE KRVAVIH MUSLIMANSKIH PROSVJEDA

BANGKOK, 26. listopada 2004. (Hina/Reuters/dpa) - Tajland je u utorakpojačao napore da pronađe organizatore krvavoga prosvjeda namuslimanskome jugu zemlje, u kojem je poginulo šestero prosvjednika, advadesetero vojnika, policajaca i prosvjednika je ranjeno.
BANGKOK, 26. listopada 2004. (Hina/Reuters/dpa) - Tajland je u utorak pojačao napore da pronađe organizatore krvavoga prosvjeda na muslimanskome jugu zemlje, u kojem je poginulo šestero prosvjednika, a dvadesetero vojnika, policajaca i prosvjednika je ranjeno.

Ukupno je 1300 prosvjednika uhićeno i odvedeno u vojarnu u mjestu Pattaniju, 1100 km južno od Bangkoka, rekao je general Sirichai Thanyasiri, a prenosi agencija dpa.

Policija je počela ispitivati tristo prosvjednika koje drži u vojarni. Sukobi sa snagama reda u ponedjeljak bili su najteže nasilje koje je od travnja ove godine pogodilo to područje u blizini malezijske granice.

Većinski budistička vlada tvrdi da nasilje što je od siječnja odnijelo 360 života potiču muslimanski separatisti. Vlada još nema dobar plan kako nasilju stati na kraj.

"Ispitujemo ih da otkrijemo tko ih je nagovorio da se pridruže prosvjedima i kako su mobilizirani", rekao je šef policije na jugu zemlje Manote Graiwong za jednu radio-postaju u Bangkoku, a prenosi Reuters

Većina prosvjednika koji su se okupili ispred policijske postaje i zahtijevali oslobađanje šestero seljaka optuženih da su oružje dobiveno od države davali gerilcima, bila je naoružana, a činilo se i drogirana, rekao je šef policije.

"Morali smo upotrijebiti silu, inače bi opustošili policijsku postaju i zapalili je", rekao je Manote.

U šestosatnu okršaju vojnici i policija pucali su iz vatrenog oružja i vodenih topova, a služili su se i suzavcem, kako bi rastjerali skupinu od 1500 prosvjednika. Vlasti tvrde da su i prosvjednici pucali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙