FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TAJLAND: OD PTIČJE GRIPE UGINULA 23 TIGRA

TAJLAND-PTIČJA-GRIPA-TIGROVITAJLAND: OD PTIČJE GRIPE UGINULA 23 TIGRATAK, Tajland, 19. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Epidemija ptičjegripe, od koje je ove godine u jugoistočnoj Aziji umrlo više odtrideset ljudi, zahvatila je i zoološki vrt u istočnom Tajlandu gdjesu od te bolesti uginula 23 tigra, objavio je u utorak vladindužnosnik.
TAK, Tajland, 19. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Epidemija ptičje gripe, od koje je ove godine u jugoistočnoj Aziji umrlo više od trideset ljudi, zahvatila je i zoološki vrt u istočnom Tajlandu gdje su od te bolesti uginula 23 tigra, objavio je u utorak vladin dužnosnik.

"Testovi na uginulim tigrovima pokazali su da su zaraženi virusom H5N1", rekao je novinarima posebni savjetnik Ministarstva za javno zdravstvo Charal Trinwuthipong.

Tigrovi, u dobi između 8 mjeseci i dvije godine, pokazivali su simptome slične ptičjoj gripi nakon što su jeli sirovu piletinu u zoološkom vrtu za tigrove Sri Racha, 80 kilometara istočno od Bangkoka, rekao je Charal.

Zoološki vrt zatvoren je od utorka jer su tigrovi počeli ugibati 14. listopada nakon što se tridesetak od 400 tigrova razboljelo.

Pet djelatnika zoo-a stavljeno je pod nadzor nakon što su počeli pokazivati simptome slične ptičjoj gripi, a ostalih 800 radnika ne pokazuju nikakve znakove bolesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙