FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TAJLAND POKREĆE ISTRAGU O SMRTI 78 MUSLIMANA

BANGKOK, 27. listopada 2004. (Hina/Reuters/dpa) - Tajlandska vlada,izložena kritikama zbog eskalacije nasilja u nemirnim južnimpokrajinama, pokrenula je u srijedu istragu o smrti 78 tajlandskihmuslimana koji su navodno umrli od gušenja dok su ih kamionimaprevozili u vojni kamp.
BANGKOK, 27. listopada 2004. (Hina/Reuters/dpa) - Tajlandska vlada, izložena kritikama zbog eskalacije nasilja u nemirnim južnim pokrajinama, pokrenula je u srijedu istragu o smrti 78 tajlandskih muslimana koji su navodno umrli od gušenja dok su ih kamionima prevozili u vojni kamp.

Tajlandski premijer Thaksin Shinawatra izrazio je žaljenje zbog nesretnog događaja.

Ljudi su umrli u ponedjeljak navečer ili u utorak rano ujutro nakon što je tajlandska policija i vojska rastjerala više od 2000 prosvjednika u Tak Baiju, 800 kilometara južno od Bangkoka.

Prosvjednici su prosvjedovali protiv zatvaranja šestero mještana optuženih da su prodavali puške muslimanskim militantima. U sukobu je poginulo devetero ljudi, deseci su uhićeni, a 1.300 je uhićeno.

Na putu iz Tak Baija u Pattani, dugom stotinu kilometara, umrlo je 78 zatvorenika.

Iako forenzirači tvrde da su se najvjerojatnije ugušili, rodbina koja je u srijedu preuzela mrtva tijela tvrdi da su na mnogima vidljivi znakovi batina.

Indonezijska vlada pozvala je Tajland da hitno istraži incident, kao što su učinile i Sjedinjene Države, Amnesty International i Azijski forum za ljudska prava i razvoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙