FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U EKSPLOZIJAMA U TAJLANDU OZLIJEĐENO 40 OSOBA, UBIJENO DVIJE

NARATHIWAT, 29. listopada 2004. (Hina/DPA) - U ekploziji bombeostavljene ispred bara u nemirnoj južnoj tajlandskoj pokrajiniNarathiwat u četvrtak noću ubijene su dvije, a ozlijeđene 22 osobe,dok je još 18 osoba ozlijeđeno u ekplozijama još dvije bombe u petakujutro u susjednoj pokrajni Yala, izvijestile su tajlandske vlasti.
NARATHIWAT, 29. listopada 2004. (Hina/DPA) - U ekploziji bombe ostavljene ispred bara u nemirnoj južnoj tajlandskoj pokrajini Narathiwat u četvrtak noću ubijene su dvije, a ozlijeđene 22 osobe, dok je još 18 osoba ozlijeđeno u ekplozijama još dvije bombe u petak ujutro u susjednoj pokrajni Yala, izvijestile su tajlandske vlasti.

Bomba postavljena blizu popularnog dućana sa čajem u središtu okruga lokalne uprave u Yali, gradu udaljenom 760 kilometara južno od glavnog grada Bangkoka, eksplodirala je u petak oko osam sati ujutro po lokalnom vremenu. U eksploziji su ozlijeđena dva policajca i šest vlasnika dućana.

U trenutku kada je policija stigla radi očevida tog incidenta, eksplodirala je druga bomba i ozlijedila još deset policajaca, kazala je tajlandska policija.

Bombu u baru u obližnjem Sungai Koloku u pokrajini Narathiwat, udaljenoj 830 kilometara južno od Bangkoka, u četvrtak navečer ostavio je muškarac na motorkotaču. Vlasnik bara izašao je na ulicu da provjeri ostavljeni paket, kada je bomba kućne izrade eksplodirala i ubila jednog Malezijca i jednog Tajlanđanina. Tri od 22 osobe ozlijeđene u toj eksploziji bili su Malezijci, kazala je policija.

Te tri eksplozije su najnovije u nizu nasilnih djela koje potresaju tri najjužnije tajlandske pokrajine - Narathiwat, Pattani i Yalu - u kojim su sukobi između muslimanskih militanata i tajlandskih vlasti već odnijele 450 života u ovoj godini. Te pokrajine imaju većinu muslimanskog življa u mahom budističkom Tajlandu.

General pukovnik policije Manote Kraiwong predmnijeva da je cilj tih eksplozija posijati metež u regiji, nakon što je vlada snažno slomila prosvjede održane u ponedjeljak u pograničnom gradu Tak Bai u pokrajini Narathiwat u kojima je ubijeno 85 osoba, od kojih se 78 navodno ugušilo nakon što su nagurani u vojne kamione.

Tajlandski premijer Thaksin Shinawatra odbio je ispričati se obiteljima poginulih i osnovati neovisnu istragu tog incidenta, što je izazvalo prigovore domaće i svjetske javnosti oko načina na koji rukovodi suzbijanjem narastajućeg nasilja u tim pokrajinama. Inače, vojska provodi internu istragu tog incidenta. Premijer bi u petak trebao obratiti naciji putem televizije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙