FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U FALLUJI OD PONEDJELJKA UBIJENA 22 AMERIČKA VOJNIKA

FALLUJA, 12. studenog 2004. (Hina/AFP) - Dvadeset dva američka vojnikaubijena su, a 170 ih je ranjeno otkako je u ponedjeljak počelaofenziva na Falluju, priopćio je u petak visoki američki dužnosnik nakonferenciji za tisak u bazi nedaleko od pobunjenog iračkog grada.
FALLUJA, 12. studenog 2004. (Hina/AFP) - Dvadeset dva američka vojnika ubijena su, a 170 ih je ranjeno otkako je u ponedjeljak počela ofenziva na Falluju, priopćio je u petak visoki američki dužnosnik na konferenciji za tisak u bazi nedaleko od pobunjenog iračkog grada.

General John Sattler koji zapovijeda korpusom marinaca dodao je da su četrdesetorica ranjenika nastavili borbu pošto im je pružena liječnička pomoć.

Abdel Kader Mohan koji zapovijeda iračkim snagama u Falluji rekao je pak da je od ponedjeljka u Falluji ubijeno pet, a ranjeno četredeset iračkih vojnika.

Američki general je kazao da je od početka ofenzive ubijeno šestotinjak pobunjenika i da su iračke snage uhitile 151 stranog borca.

Dodao je da su operacije sada usredotočene na jug Falluje. "Premda smo zauzeli 80 posto grada, ostaje nam još puno čišćenja", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙