FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAPA PRIMIO IRAČKOG PREMIJERA

VATIKAN, 4. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Papa Ivan Pavao II. sastaose u četvrtak nakratko s iračkim premijerom Iyadom Allawijem kojemu jekazao kako se nada da će demokratski i multietnički Irak izići iz"tragičnih patnji koje su ga pratile posljednjih godina".
VATIKAN, 4. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Papa Ivan Pavao II. sastao se u četvrtak nakratko s iračkim premijerom Iyadom Allawijem kojemu je kazao kako se nada da će demokratski i multietnički Irak izići iz "tragičnih patnji koje su ga pratile posljednjih godina".

Papa koji je bio oštar kritičar američkog rata u Iraku, rekao je da se molio "za sve žrtve terorizma i nasilja" kao i za one koji "velikodušno rade" na obnovi Iraka.

"Želim ohrabriti napore iračkog naroda da uspostavi institucije koje će ih doista predstavljati i obvezati se na obranu prava sviju", rekao je Sveti Otac.

Dodao je da proces obnove treba pokazati "potpuno poštivanje svih etničkih i vjerskih različitosti koje su oduvijek bile izvor bogatstva za Irak".

Kršćani čine tri posto iračkog stanovništva i imaju općenito dobre odnose s muslimanskom zajednicom, premda su u nekim posljednjim napadima u Iraku mete bile crkve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙