FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TALIBANSKI VOĐA: PONOVNO ĆEMO PREUZETI VLAST U ZEMLJI

AFGANISTAN-SAD-OMARTALIBANSKI VOĐA: PONOVNO ĆEMO PREUZETI VLAST U ZEMLJI Talibanski čelnik mulaMohammad Omar optužio je Sjedinjene Države da pokušavaju uspostavitimarionetsko vodstvo u Afganistanu te je obećao ponovno preuzimanjekontrole u zemlji, izvijestila je u petak afganistanska novinskaagencija AIP sa sjedištem u Pakistanu.

*KABUL, 12. studenog 2004.(Hina/Reuters) -

Talibanski čelnik mula Mohammad Omar optužio je Sjedinjene Države da pokušavaju uspostaviti marionetsko vodstvo u Afganistanu te je obećao ponovno preuzimanje kontrole u zemlji, izvijestila je u petak afganistanska novinska agencija AIP sa sjedištem u Pakistanu.

Poruka vođe talibanskog pokreta koji su krajem 2001. s vlasti svrgnuli Amerikanci poslana je redakcijama novina u pakistanskom gradu Pešavaru, izvijestio je AIP.

Poruka je poslana dan prije obilježavanja treće godišnjice američkog zauzimanja Kabula uz pomoć afganistanskih vojnih snaga, 13. studenoga 2001. Omar je u poruci istaknuo kako se talibani i dalje zalažu za iste islamske ideale kao i prije.

"Sada je osjećaj povezanosti, poslušnosti i nepokolebljivosti među članovima talibanskog islamskog pokreta snažnija neko ikad. Amerikanci i njihove marionete trebaju znati da smo odlučni u namjeri da oslobodimo našu zemlju", kazao je Omar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙