FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AFGANISTAN: OTMIČARI TRAŽE POVLAČENJE STRANIH VOJNIKA

KABUL, 30. listopada 2004. (Hina/AFP) - Skupina koja je preuzelaodgovornost za otmicu trojice stranaca, djelatnika UN-a u Kabulu, usubotu zatražila da njihove zemlje povuku svoje snage iz Afganistanaili javno osude "međunarodnu invaziju" na tu zemlju.
KABUL, 30. listopada 2004. (Hina/AFP) - Skupina koja je preuzela odgovornost za otmicu trojice stranaca, djelatnika UN-a u Kabulu, u subotu zatražila da njihove zemlje povuku svoje snage iz Afganistana ili javno osude "međunarodnu invaziju" na tu zemlju.

"Od zemalja koje su sudjelovale u invaziji, a čiji su državljani naši taoci, zahtijevamo povlačenje vojnika iz Afganistana i promjenu politike prema Afganistanu", rekao je u telefonskom pozivu uredu AFP-a muškarac koji se predstavio kao glasnogovornik skupine Jaish-e-Muslamin (Muslimanska vojska).

Troje talaca s UN-ovim putovnicama su Annetta Flanigan koja ima dvojno irsko i britansko državljanstvo, filipinski diplomat Angelito Nayan i Shqipe Habibi, Albanka s Kosova. Oni su u Kabulu pomagali u pripremama za predsjedničke izbore u Afganistanu.

Na opasku novinara AFP-a da ni Kosovo ni Filipini nemaju svojih vojnika u međunarodnim snagama u Afganistanu, muškarac je odgovorio: "Njihove zemlje trebaju javno osuditi invaziju na Afganistan".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙