FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SIRIJA ODBILA POVLAČENJE POSTROJBI IZ LIBANONA

BRUXELLES, 19. listopada 2004. (Hina/AFP) - Sirijski ministarvanjskih poslova Faruk al-Shara odbacio je u utorak novi pozivUjedinjenih naroda na povlačenje sirijskih postrojbi iz Libanona,ocjenivši rezoluciju 1559 Vijeća sigurnosti UN-a "ilegalnomintervencijom".
BRUXELLES, 19. listopada 2004. (Hina/AFP) - Sirijski ministar vanjskih poslova Faruk al-Shara odbacio je u utorak novi poziv Ujedinjenih naroda na povlačenje sirijskih postrojbi iz Libanona, ocjenivši rezoluciju 1559 Vijeća sigurnosti UN-a "ilegalnom intervencijom".

"Naše stajalište je i dalje isto. Rezolucija 1559 je ilegalna intervencija u bilateralne sirijsko-libanonske odnose", izjavio je Shara u Bruxellesu u sklopu svečanosti parafiranja sporazuma udruživanja Europske unije i Sirije.

U jednoglasno prihvaćenoj formalnoj deklaraciji, Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda je pozvalo u utorak Siriju da ispuni rezoluciju 1559 od 2. rujna, tj. da povuče svoje postrojbe iz Libanona.

Rezolucija 1559 ne spominje izričito Siriju, ali jasno poziva na povlačenje njezinih postrojbi iz Libanona i na raspuštanje svih oružanih milicija na području i uspostavu vlasti libanonske vlade na cijelom području zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙