FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić o transkriptima: građani imaju pravo na informaciju

ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićdanas je odgovarajući na novinarsku tvrdnju kako je jedna odnaprozivanijih osoba vezano za "curenje informacija iz UredaPredsjednika", rekao da građani imaju pravo na informaciju i da su jedobili te da svi građani ove zemlje moraju provoditi ustavni zakon osuradnji s Haaškim sudom.
ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas je odgovarajući na novinarsku tvrdnju kako je jedna od naprozivanijih osoba vezano za "curenje informacija iz Ureda Predsjednika", rekao da građani imaju pravo na informaciju i da su je dobili te da svi građani ove zemlje moraju provoditi ustavni zakon o suradnji s Haaškim sudom.

Mesić je to rekao nakon svečane sjednice Fakultetskog vijeća Fakulteta političkih znanost.

Inače, Hrvatski sabor na današnjoj je sjednici raspravljao o HSP-ovu zahtjevu da se osnuje istražno saborsko povjerenstvo koje bi utvrdilo sve okolnosti i činjenice oko postupanja s transkriptima iz Ureda prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Obrazlažući zahtjev za osnivanje povjerenstva HSP-ov čelnik Anto Đapić kazao je da hrvatska javnost već godinama svjedoči 'curenju' tajnih transkripata bitnih za nacionalnu sigurnost i obranu države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙