FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 12. studenoga

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 12. studenoga.
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 12. studenoga.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavit će 11. sjednicu raspravom o HSP-ovu zahtjevu da se osnuje istražno saborsko povjerenstvo koje bi utvrdilo sve okolnosti i činjenice oko postupanja s transkriptima iz Ureda bivšeg hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Također, traži se istraga o tome tko je omogućio da transkripti završe u medijima, prije nego je sa njih skinuta oznaka tajnosti, jesu li transkripti na legalan način dostavljanji Haagu itd. (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader razgovarat će u Banskim dvorima sa čelnicima sindikalnih središnjica o otvorenim pitanjima u suradnji Vlade i sindikata, potvrđeno je iz sindikalnih središnjica. Sindikalci su nezadovoljni dosadašnjim rezultatima socijalnog dijaloga, kako na razini Gospodarsko-socijalnog vijeća tako i s pojedinim ministarstvima, jer se, kako kažu, dogovori ne realiziraju, a obećanja ne ispunjavaju, (10 sati, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Svečanost primopredaje uređaja za preliminarno testiranje na opojne droge. Uređaj vrijedan oko 300 tisuća kuna MUP-u će predati predsjednik Hrvatskog auto-kluba Ivo Bikić i glavni tajnik Nikola Vuković. Ministar Marijan Mlinarić predstavit će i rezultate primjene novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama (14 sati, MUP, Vukovarska 33).

ZAGREB - Obilježavanje 42. obljetnice Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Sudionicima skupa obratit će se predsjednik Republike Stjepan Mesić, a dolazak su najavili i članovi diplomatskog zbora (10 sati, prostorije Fakulteta, Lepušićeva 6). Nakon svečanosti na Fakultetu će se održati dvodnevni znanstveni i stručni skup "Hrvatski politološki razgovori 2004.", s temom "Hrvatska i Europska unija: procesi i razvoj". Pokrovitelj skupa na kojem će sudjelovati velik broj uglednih politologa i sveučilišnih nastavnika iz Hrvatske i Slovenije je Ministarstvo euroskih integracija, a uvodno izlaganje održat će ministrica za europske integracije Kolinda Grabar-Kitarović (13 sati).

ŠIBENIK - Drugi sabor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za 9. izbornu jedinicu. Saboru će nazočiti visoko stranačko izaslanstvo, a očekuje se dolazak predsjednika stranke i premijera Ive Sanadera te zamjenice predsjednika HDZ-a i potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor (19,30 sati, sportska dvorana "Baldekin").

ŠKABRNJA - Otvorenje 10. Svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskog rata "Zadar 2004.". Natjecanje će otvoriti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor (14,30 sati, ispred zgrade općine Škabrnja).

ZAGREB - Predstavljanje 5. sveska "Osmojezičnog enciklopedijskog rječnika" Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža na sajmu knjiga Interliber (13 sati, Zagrebački velesajam, paviljon 5, štand I. c).

SPLIT - U splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu premijerno će se prikazati drama Arijane Čuline "Splitska kvatrologija - Jo ča je život lip", u režiji Georgija Para (20 sati, HNK Split).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Dubravka Dadić

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon - 01/ 48 08 600

fax - 01/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙