FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncern Končar: prihod od prodaje 1,18 milijardi kuna

ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Društva Koncerna Končar u prvih sudevet mjeseci ove godine, prema konsolidiranim podacima, ostvarilaprihode od prodaje proizvoda i usluga u iznosu od 1,18 milijardi kuna,od čega je na domaćem tržištu ostvareno 722,8 milijuna kuna, a uizvozu 457,2 milijuna kuna.
ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Društva Koncerna Končar u prvih su devet mjeseci ove godine, prema konsolidiranim podacima, ostvarila prihode od prodaje proizvoda i usluga u iznosu od 1,18 milijardi kuna, od čega je na domaćem tržištu ostvareno 722,8 milijuna kuna, a u izvozu 457,2 milijuna kuna.

U prvih devet mjeseci ove godine društva Koncerna ugovorila su nove poslove u iznosu od 1,14 milijardi kuna.

Društva unutar Grupe Končar ostvarila su u razdoblju od siječnja do rujna ove godine pozitivan financijski rezultat. Konsolidirana dobit Grupe iznosi 19,4 milijuna kuna. Porez na dobit iznosi 6,1 milijun kuna, a dobit nakon oporezivanja iznosi 13,3 milijuna kuna.

Kako su objavili iz tog Koncerna, a prenosi Zagrebačka burza, najveći udio u ukupnoj prodaji Koncerna imaju društva poslovnog područja Energetike i transporta, 74 posto. Društva tog poslovnog područja prodala su proizvoda i usluga u iznosu od 870,3 milijuna kuna.

Najveći kupac na domaćem tržištu i dalje je Hrvatska elektroprivreda (HEP) na koju se odnosi 42 posto ukupne domaće prodaje. Trgovačkim kućama prodano je roba u iznosu od 164,1 milijun kuna, kupcima s područja industrije i brodogradnje 91,2 milijuna kuna, Hrvatskim željeznicama 57,1 milijun kuna, a ostatak prodaje na domaćem tržištu odnosi se na ZET, INU, Hrvatske autoceste te državnu upravu.

Najveći dio svoje prodaje u inozemstvu Končareva društva plasiraju na tržište Europske unije (41 posto ukupnog izvoza) i to u Njemačku (30,6 milijuna kuna), Sloveniju (30,3 milijuna kuna), Mađarsku (18,1 milijun kuna), Češku (17,6 milijuna kuna), Francusku (17,1 milijun kuna) i Cipar (11,5 milijuna kuna).

Izvoz u iznosu od 161,3 milijuna kuna ostvaren je na tržištima Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore te Makedonije.

U arapske zemlje i to Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate izvezeno je roba i usluga u iznosu od 29,2 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙