FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena Dekanićeva knjiga "Demokratizacija Hrvatske"

ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Knjiga "Demokratizacija Hrvatske -uspjesi i kompleksi suvremene hrvatske politike" Igora Dekanića,savjetnika predsjednika Republike za unutarnju politiku, predstavljenaje večeras u Novinarskom domu u Zagrebu.
ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Knjiga "Demokratizacija Hrvatske - uspjesi i kompleksi suvremene hrvatske politike" Igora Dekanića, savjetnika predsjednika Republike za unutarnju politiku, predstavljena je večeras u Novinarskom domu u Zagrebu.

Dekanić je prvi primjerak svoje knjige, izašle iz tiska u izdanju "Prometeja", uručio osobno hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću koji je bio nazočan promociji.

Predstavljajući knjigu, recenzent akademik Dušan Bilandžić rekao je da je Dekanić u njoj sintetizirao najdramatičnije razdoblje hrvatske, a time i balkanske i europske političke scene na kraju 20. stoljeća. Pritom je, kaže, pisao objektivno, bez navijačkih teza pa se vidi da "nije zarobljenik ideologije" što Bilandžić i smatra jednom od najvećih vrijednosti knjige.

Recenzent Branko Smerdel, dekan Pravnog fakulteta, rekao je da je knjiga Igora Dekanića važna za političku, ali i znanstveno orijentiranu publiku kao i za najšire građanstvo jer daje uvid "insidera", aktivnog sudionika u ključnim događajima turbulentnog razvitka demokracije u Hrvatskoj koji, rekao je, ne ide tako brzo kao što smo očekivali.

Autor knjige Igor Dekanić rekao je da je "Demokratizacija Hrvatske" knjiga o idejama suvremene hrvatske države s naglaskom na ključnim idejama, problemima i ljudima na političkoj sceni u zadnjih pet-šet godina.

Igor Dekanić redoviti je profesor na Rudarsko-naftno-geološkom fakultetu, 14 godina radio je u Ini, a od 1991. član je Hrvatske narodne stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙