FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Interliber: Susret s Tadijanovićem u prvim danima stote

ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Kad je Školska knjiga priječetrdeset i četiri godine objavila zbirku pjesama "Srebrne svirale"vikao sam, plakao, i skakao do neba od radosti, izjavio je danashrvatski pjesnik Dragutin Tadijanović na predstavljanju svojih trijuknjiga na Interliberu u prostoru Školske knjige.
ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Kad je Školska knjiga prije četrdeset i četiri godine objavila zbirku pjesama "Srebrne svirale" vikao sam, plakao, i skakao do neba od radosti, izjavio je danas hrvatski pjesnik Dragutin Tadijanović na predstavljanju svojih triju knjiga na Interliberu u prostoru Školske knjige.

Skakao bih do neba još i danas, ali nažalost zbog nesretnih godine više ne mogu, dodao je.

Koliko sam zadovoljan tim izdanjima može vam od A do Ž posvjedočiti ovaj Leksikon do mene, rekao je Tadijanović pokazujući na Antu Žužula.

Školska knjiga predstavila je danas dvadeseto dopunjeno izdanje Tadijanovićeve zbirke pjesama "Srebrne svirale", izbor Tadijanovićevih pjesama "Devedeset i devet pjesama i još jedna", koji je priredio Joža Skok i knjigu "Neprolaznost prolaznosti - Predgovori i pogovori u knjigama Dragutina Tadijanovića".

O Tadijanovićevu pjesništvu govorili su u ime nakladnika Ante Žužul, urednica prvoga izdanja "Srebrnih svirala" iz 1960. Karmen Milačić i književnici Joža Skok i Vinko Brešić.

Žužul je istaknuo kako Tadijanović "hrastovit i jednostavan, bistar i postojan u prolaznosti, zaslužuje našu ljubav u svojoj neprolaznosti".

Skok je napomenuo kako je Tadijanović klasik i bard hrvatske književnosti, pa iz tog proistječe slojevitost njegova opusa.

Govor o Tadijanoviću pokazuje se kao govor o nama samima, rekao je Brešić i dodao da je njegov govor o sebi zapravo govor o drugima.

U novom izdanju "Srebrnih svirala" objavljene su četiri nove pjesme, a zbirka je u dosadašnjih devetnaest izdanja prodana u više od 225 tisuća primjeraka.

Knjiga "Neprolaznost prolaznosti" (369 str.) sadrži 32 eseja domaćih i stranih autora o Tadijanovićevu pjesništvu koji su objavljivani kao predgovori i pogovori njegovim pjesmama.

Tadijanovićeve stihove govorio je dramski umjetnik Rene Medvešek, a sam pjesnik pročitao je svoju "Pjesmu o prstenu".

Devedest i deveti rođendan Dragutinu Tadijanoviću čestitale su u ime Glagoljaškoga centra i Osnovne škole Fran Krsto Frankopan iz Zagreba učenice te škole.

Predstavljanju Tadijanovićevih knjiga na Zagrebačkom velesajmu nazočilo je mnoštvo učenika iz cijele Hrvatske kojima je nakon predstavljanja pjesnik potpisivao knjige.

(Hina) xmk ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙