FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen prvi svezak Sabranih djela M. J. Zagorke "Grička vještica"

ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Školska je knjiga danas na"Interliberu" na Zagrebačkom velesajmu predstavila prvi svezakSabranih djela Marije Jurić Zagorke "Grička vještica - Tajna Krvavogmosta".
ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Školska je knjiga danas na "Interliberu" na Zagrebačkom velesajmu predstavila prvi svezak Sabranih djela Marije Jurić Zagorke "Grička vještica - Tajna Krvavog mosta".

O knjizi su govorili pjesnik Dragutin Tadijanović, jezikoslovac Alemko Gluhak i urednica knjige Miroslava Vučić.

Kako je znala da sam 1912. pošao u osnovnu školu, Zagorka je počela objavljivati svoju Gričku vješticu, rekao je Tadijanović i dodao, da je kao student gledao ljude po zagrebačkim tramvajima kako na arku papira čitaju Zagorku.

Jako je loše živjela, napomenuo je te dodao, kako su joj jedne zime on i Jela darovali peć.

Što se pak tiče čitanja, u Zagrebu se tada publika dijelila na one koji čitaju Zagorku i one koji čitaju Krležu, podsjetio je Tadijanović i dodao kako je on pripadao u drugu skupinu.

Govoreći o jeziku Marije Jurić Zagorke, Alemko Gluhak je istaknuo kako su jezik i mediji iz Zagorkina doba slični današnjem vremenu.

"Zagorka je književnica i prva novinarka. Osim u Hrvatskoj vrlo je popularna i u Slovačkoj, gdje su joj djela prodana u više od 850.000 primjeraka", rekla je Miroslava Vučić.

Direktor Zagrebačkoga velesajma Davorin Spevec uručio je danas na prigodnoj svečanosti predsjedniku Uprave Školske knjige Anti Žužulu priznanje Zagrebačkog velesajma za najbolji nastup na ovogodišnjem "Interliberu".

(Hina) xmk ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙