FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

35. obljetnica Hrvatskog ekološkog društva

ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Hrvatsko ekološko društvo (HED)obilježava 35. godina djelovanja, a svečanu skupštinu će podpokroviteljstvom predsjednika Republike održati 15. studenoga u muzejuMimara.
ZAGREB, 12. studenog 2004. (Hina) - Hrvatsko ekološko društvo (HED) obilježava 35. godina djelovanja, a svečanu skupštinu će pod pokroviteljstvom predsjednika Republike održati 15. studenoga u muzeju Mimara.

Hrvatsko ekološko društvo danas ima 350 članova, prvenstveno znanstvenika i stručnjaka koji se bave ekologijom kao znanosti te zaštitom prirode i okoliša. Zalažu se da struka i pristup stručnjaka bude uvažavan, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik HED-a Vladimir Kušan dodavši da je u HED-u 80-ak članova do 30 godina starosti.

Upitan jesu li članovi Hrvatskog ekološkog društva kontaktirani u vezi projekta Družba Adria kojim se planira doprema nafte iz Rusije nafovodom preko šest zemalja do luke u Omišlju, Kušan je rekao da je mali broj njihovih članova u tome sudjelovalo te da je "Studija utjecaja na okoliš za projekt Družbu Adriju rađena pod čudnim okolnostima". Najavio je da će se članovi HED-a aktivno uključiti u javnu raspravu o toj Studiji.

U HED-u smatraju da bi ih lokalne zajednice trebale angažirati kad se susretnu s problemima zaštite prirode i okoliša te da bi građani trebali biti educiraniji za "ekološki svjesno ponašanje", kako bi živjeli čišće i zdravije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙