FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVEČANI ISPRAĆAJ POSMRTNIH OSTATAKA JASERA ARAFATA U KAIRU

KAIRO, 12. studenog 2004. (Hina/AFP) - Svečani ispraćaj preminulogpredsjednika Palestinske samouprave Jasera Arafata počeo je u petakoko 9 sati u vojnom klubu Al Galaa u Heliopolisu, u blizini zračneluke u Kairu, u nazočnosti brojih arapskih i stranih dužnosnika.
KAIRO, 12. studenog 2004. (Hina/AFP) - Svečani ispraćaj preminulog predsjednika Palestinske samouprave Jasera Arafata počeo je u petak oko 9 sati u vojnom klubu Al Galaa u Heliopolisu, u blizini zračne luke u Kairu, u nazočnosti brojih arapskih i stranih dužnosnika.

Jaser Arafat (75) preminuo je u četvrtak ujutro u vojnoj bolnici Percy u blizini Pariza, a njegovo je tijelo u četvrtak navečer prebačeno u Kairu.

Lijes s posmrtnim ostacima predsjednika Palestinske samouprave prebačen je na furgonu u džamiju u blizini zračne luke u Kairu. Šeik Mohamed Sajed Tantaui u džamiji je izmolio molitvu.

Lijes prekriven palestinskom zastavom nosila su osmorica egipatskih časnika ispred dijela džamije u kojem su se nalazili brojni svjetski dužnosnici. Sama ceremonija trajala je vrlo kratko, a šeik Tantaui zatražio je božji oprost za preminulog Arafata i za sve muslimane

Na posljednji ispraćaj dugogodišnjem palestinskom vođu doputovala su brojna izaslanstva iz čitavog svijeta, a Hrvatsku predstavlja ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

Nakon svečanog ispraćaja u Kairu, posmrtni ostaci Jasera Arafata bit će pokopani u njegovom sjedištu Mukati u Ramallahu na Zapadnoj obali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙