FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLUŽBENI ISPRAĆAJ JASERA ARAFATA U KAIRU, POKOP U RAMALAHU

KAIRO, 10. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Egipatski predsjednikHosni Mubarak predložio je u noći s utorka na srijedu da u Kairuorganizira službeni ispraćaj palestinskog predsjednika Jasera Arafata,čije se stanje u utorak pogoršalo, izjavio je jedan visoki palestinskidužnosnik.
KAIRO, 10. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Egipatski predsjednik Hosni Mubarak predložio je u noći s utorka na srijedu da u Kairu organizira službeni ispraćaj palestinskog predsjednika Jasera Arafata, čije se stanje u utorak pogoršalo, izjavio je jedan visoki palestinski dužnosnik.

Mubarak je ponudio da "kada bude ispunjena volja Božja, službeni ispraćaj, na kojem će sudjelovati strani dužnosnici, bude organiziran u Kairu, a nakon toga će Arafatovo tijelo biti prebačeno u Ramalah gdje će biti pokopan", kazao je palestinski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

"Egipat se složio sa zahtjevom Palestinaca da se ispraćaj predsjednika Arafata, nakon službene objave njegove smrti, održi u Kairu, a u svjetlu uskih veza između Egipta i Palestinaca", objavio je egipatski list Al-Ahram.

Arafatovo stanje u utorak se ponovno pogoršalo, ali Palestinci, unatoč kontroverznih vijesti, tvrde da je on i dalje živ. Prema nekim izvorima, vijest o Arafatovoj smrti trebala bi biti objavljena u srijedu nakon sastanka središnjeg odbora Arafatova pokreta Fatah i izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije.

"Smrt predsjednika Arafata bi trebala biti objavljena u srijedu nakon sastanka središnjeg odbora Fataha i izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) koji bi se trebao održati u Mukati", kazao je palestinski dužnosnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙