FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUDEINA: ARAFATOV ISPRAĆAJ U PETAK U KAIRU, POKOP U RAMALLI

KAIRO , 11. studenog 2004. (Hina/AFP) - Posljednji ispraćaj JaseraArafata bit će u petak u Kairu gdje će se u džamiji Fajsal, blizuzračne luke održati vjerski obred za preminulog predsjednika, izjavioje u četvrtak glavni Arafatov savjetnik Nabil Abu Rudeina.
KAIRO , 11. studenog 2004. (Hina/AFP) - Posljednji ispraćaj Jasera Arafata bit će u petak u Kairu gdje će se u džamiji Fajsal, blizu zračne luke održati vjerski obred za preminulog predsjednika, izjavio je u četvrtak glavni Arafatov savjetnik Nabil Abu Rudeina.

Arafatovi posmrtni ostaci zatim će egipatskim vojnim helikopterom biti prebačeni u Ramallah. Palestinski čelnik bit će pokopan u glavnome stožeru u Mukati u kojemu su ga Izraelci zatočili prije tri godine. Izraelci su se složili s tom odlukom. U priopćenju egipatskog predsjedništva među ostalim se kaže kako će "pogreb biti održan sa svim vojnim počastima".

Ispraćaju u Kairu prisustvovat će mnogi šefovi država i arapski kraljevi te izaslanstvo visokih palestinskih dužnosnika. Drugo palestinsko izaslanstvo prisustvovat će pokopu u Ramallahu.

Egipatske vlasti poduzele su pojačane mjere sigurnosti u zračnoj luci kako bi se zajamčio siguran prijenos Arafatovih posmrtnih ostataka. U toj je zemlji proglašena trodnevna nacionalna žalost. Počast preminulom palestinskom predsjedniku na ispraćaju u Kairu odat će i članovi Arapske lige.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙