FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLUČAJ "OLENE" I U SLOVENIJI IZAZVAO ZABRINUTOST

LJUBLJANA,11. studenoga (Hina) - Smrt Ukrajinke oboljele od AIDS-aOlene Popik u Mostaru izazvao je dosta zabrinutosti i u Sloveniji jerje prema pisanju medija ona "u drugoj polovici 2002. godine radila" ujednom baru blizu Celja, a onda nekoliko mjeseci i u baru "Rolex"blizu Maribora.
LJUBLJANA,11. studenoga (Hina) - Smrt Ukrajinke oboljele od AIDS-a Olene Popik u Mostaru izazvao je dosta zabrinutosti i u Sloveniji jer je prema pisanju medija ona "u drugoj polovici 2002. godine radila" u jednom baru blizu Celja, a onda nekoliko mjeseci i u baru "Rolex" blizu Maribora.

Zato muškarci koji su koristili njene spolne usluge imaju razloga za zabrinutost. Vlasnik lokala blizu Celja izjavio je da Olena je u Sloveniju došla s "talijanskim prijateljem" i da je imala potvrdu iz Ukrajine da nije zaražena HIV-om.

Spominjanje talijanskog prijatelja važno je jer je u Sloveniji prostitucija od prošle godine dekriminalizirana, što znače da se osobe koje se njome bave kazneno ne progone, ali je i dalje kažnjivo svodništvo, a osobito "trgovina ljudima", odnosno bijelim robljem.

Problem spolno prenosivih bolesti, osobito AIDS-a, i u Sloveniji je aktualiziran slučajem Olene Popik, a zdravstvene vlasti navode da je trenutačno 150 slučajeva osoba s HIV-virusom te da se bolest razvila kod njih četrdesetak, što se ne smatra osobito kritično.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙