FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: BRITANCI U POTRAZI ZA KUĆAMA U ISTRI I DALMACIJI

ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Hrvatska je za turizam i kupnjunekretnina među Britancima u 2004. godini bila najpopularnijeodredište, primjećuje londonski Guardian i podsjeća da uz dalmatinskuobalu, koja privlači najveću pozornost, i Istra nudi odlične uvjete zakupnju nekretnina.
ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Hrvatska je za turizam i kupnju nekretnina među Britancima u 2004. godini bila najpopularnije odredište, primjećuje londonski Guardian i podsjeća da uz dalmatinsku obalu, koja privlači najveću pozornost, i Istra nudi odlične uvjete za kupnju nekretnina.

Popularnost Hrvatske već godinama raste među britanskim kupcima nekretnina koji uglavnom traže kuće na dalmatinskoj obali, piše list i napominje da se u Istri još uvijek može naići na dobru priliku za kupnju nekretnine dok su cijene u južnim dijelovima zemlje osjetno porasle. Krajolici u unutrašnjosti Istre, za razliku od obale gdje prevladava masovni turizam, objašnjavaju zašto se ovaj dio Hrvatske opisuje slično kao svojevremeno Toskana, primjećuje se u članku.

List prenosi ocjenu Paula Kepplera iz agencija Croatiasun koji ističe da "zanimanje za turizam i kupnju nekretnina u Hrvatskoj dramatično raste, a Istra je postala prvo odredište, uvelike zahvaljujući lakšem pristupu pristupu toj regiji zračnim linijama iz Velike Britanije za Trst i jeftinim letovima za Ljubljanu".

Naomi Greatbanks, iz tvrtke za promet nekretnina FPD Savills za list ističe da Hrvatska privlači i ulagače u nekretnine i osobe koje traže kuću za odmor. "Svi koji odu tamo misle da je nevjerojatno lijepa, a još uvijek možete dobiti dobru vrijednost za uloženi novac i kupiti nešto posebno. Trosobna ili četverosobna kamena kuća s bazenom i 2,5 hektara zemlje može vas koštati tek 240.000 funti", izjavila je Greatbanks za list.

FPD Savills tek je nedavno počeo prodavati u Hrvatskoj, piše list, no Greatbanks primjećuje kako Hrvatska privlači kupce koji su odustali od Španjolske koje je sama sebi naštetila prevelikom izgradnjom i visokim cijenama.

Greatbanks, međutim, ne vjeruje da će Hrvatska doživjeti istu sudbinu, te napominje da je hrvatska vlada "poslala izaslanstvo u Marbellu i oni definitivno ne žele da se to dogodi u njihovoj zemlji te su uveli strogi nadzor izgradnje što je dobro", piše list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙