FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VELIKA BRITANIJA ĆE ZABRANITI PUŠENJE NA JAVNIM MJESTIMA

LONDON, 3. studenog 2004. (Hina/AFP) - Velika će Britanija uskorousvojiti zakon kojim će zabraniti pušenje u pubovima, barovima,restoranima i uredima, piše "Times".
LONDON, 3. studenog 2004. (Hina/AFP) - Velika će Britanija uskoro usvojiti zakon kojim će zabraniti pušenje u pubovima, barovima, restoranima i uredima, piše "Times".

Pušači će dobiti vrlo malen broj zona, strogo ograničenih i uz posebne uvjete, u pubovima, restoranima, barovima ili uredima, dodaje "Times" pozivajući se na dokumente koji kolaju po britanskim ministarstvima.

Da bi se dopustilo pubovima i uredima posjedovanje "javnih ograničenih prostora" za pušenje, bit će potrebno da njihovi vlasnici dobiju posebno administrativno dopuštenje. Jedan od uvjeta koji će morati zadovoljiti je da djeca ne smiju biti izložena dimu i da rizik izlaganja ostalih zaposlenika mora biti minimalan.

To zapravo znači da će novi zakon braniti pušenje u svim restoranima i barovima čiji vlasnici ne budu mogli jamčiti da u njih ne zalaze i djeca.

Zabrana pušenja na javnim mjestima postoji već u Irskoj i izazivala je dosta spora od uvođenja, međutim, ispitivanja javnog mišljenja su pokazala da je ta mjera dosta popularna u javnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙