FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J.MATEŠIĆ PREDSJEDNICA HRVATSKOG SVJETSKOG ODBORA ZA NEKRETNINE

ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Jadranka Matešić, povratnica izSAD-a, izabrana je na današnjoj konstituirajućoj sjednici zapredsjednicu Hrvatskog svjetskog odbora za nekretnine i imovinskopravne poslove, čiji je cilj informiranje iseljenika o ponudinekretnina u Republici Hrvatskoj te pomoć iseljenicima u rješavanjuimovinsko - pravnih odnosa u domovini.
ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Jadranka Matešić, povratnica iz SAD-a, izabrana je na današnjoj konstituirajućoj sjednici za predsjednicu Hrvatskog svjetskog odbora za nekretnine i imovinsko pravne poslove, čiji je cilj informiranje iseljenika o ponudi nekretnina u Republici Hrvatskoj te pomoć iseljenicima u rješavanju imovinsko - pravnih odnosa u domovini.

Izbor potpredsjednika i tajnika Odbora te donošenje Poslovnika te plana rada za 2004. odnosno 2005. godinu su izostale zbog, kako je ocijenila većina sudionika, loše pripremljenosti sastanka.

Naime, predstavnici nekoliko ministarstava, Hrvatskog fonda za privatizaciju i drugih državnih institucija te nekoliko agencija za promet nekretninama, tražili su u raspravi objašnjenje od koordinatora sastanka Nike Šoljaka o tome tko može biti član Odbora i imati pravo glasa.

Većina sudionika sastanak je ocijenila loše pripremljenim tražeći da se prije pozivanja na narednu sjednicu članovima Odbora mora dati detaljna informacija o njegovim ciljevima, zakonskoj osnovi za rad te pravima članova.

Hrvatski svjetski odbor za nekretnine i imovinsko pravne poslove osnovan je na inicijativu Hrvatskog svjetskog sabora, organizacije hrvatskih iseljenika osnovane 2000. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙