FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Očekuje se ubrzanje plinofikacije Baranje

OSIJEK,10. studenog(Hina) - Osječko-baranjska županija očekuje izmjenuplana plinofikacije Hrvatske do 2006. godine i uvrštenje Baranje u tajplan, a od lokalnih jedinica odluku o raspisivanju novoga natječaja zaizgradnju distribucijske mreže, kako bi se mogao poništiti postojeći,zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika Županije,Ministarstva gospodarstva, INA-e, HEP-a i tvrtke PLINACRO.
OSIJEK,10. studenog(Hina) - Osječko-baranjska županija očekuje izmjenu plana plinofikacije Hrvatske do 2006. godine i uvrštenje Baranje u taj plan, a od lokalnih jedinica odluku o raspisivanju novoga natječaja za izgradnju distribucijske mreže, kako bi se mogao poništiti postojeći, zaključeno je na današnjem sastanku predstavnika Županije, Ministarstva gospodarstva, INA-e, HEP-a i tvrtke PLINACRO.

Postoji dovoljan interes i ekonomska opravdanost za taj projekt, te nema razloga da se dulje čeka s revizijom plana plinofikacije, istaknuo je župan osječko-baranjski Krešimir Bubalo. To je, kako je naveo, na sjednici Vlade 12. ožujka u Osijeku, podržao i premijer Ivo Sanader.

Predstavnici Ministarstva gospodarstva i Ine ocijenili su kako se postojeći plan može izmijeniti, ako postoji interes i dogovor svih zainteresiranih strana.

Realan rok za realizaciju projekta, kako je istaknuto, je dvije godine godine od odobrenja izmijenjenog plana.

Na sastanku je istaknuto da će magistralni plinovod, na temelju ranijeg natječaja, izgraditi tvrtka PLINACRO. Natječaj pak za izgradnju distribucijske mreže, ako tako odluče općinska i gradska vijeća, trebao bi se ponoviti kako bi se ustanovilo tko nudi najpovoljniju cijenu priključka i samog plina.

Čelnici lokalne samouprave s područja Baranje podsjetili su da je INA već dva puta najavljivala odustajanje od projekta plinofikacije toga područja i ponovno se vraćala te kako ne bi željeli da se ta situacija ponovi.

Naglašavaju kako nemaju namjeru odstupiti od projekta plinofikacije Baranje, koji je uz izgradnju koridora V.c i sustava navodnjavanja, ključan za razvoj ovoga područja.

(Hina) xivuc ybn/ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙