FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

djelatnica ministarstva financija osumnjičena za prijevaru

ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Djelatnici Odjela općegkriminaliteta kriminalistički su obradili hrvatsku državljanku B. L.(1958.) zbog osnovane sumnje da je počinila kažnjivo djelo prijevare33 osobe, izjavila je danas glasnogovornica zagrebačke Policijskeuprave Gordana Vulama.
ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Djelatnici Odjela općeg kriminaliteta kriminalistički su obradili hrvatsku državljanku B. L. (1958.) zbog osnovane sumnje da je počinila kažnjivo djelo prijevare 33 osobe, izjavila je danas glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave Gordana Vulama.

Naime, osnovano se sumnja da je osumnjičenica od veljače do kraja rujna ove godine kao službenica Ministarstva financija nudila oštećenima da će im srediti zaposlenje u državnoj upravi ili dobivanje stana iz POS-a, za što su joj kao protuuslugu na njezin zahtjev plaćali 4000 do 150.000 kuna, rekla je Vulama.

Osumnjičenica, protiv koje je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, već izdržava jednogodišnju zatvorsku kaznu za druga kažnjiva djela.

Kad je sprovedena, za četiri kažnjiva djela javilo se više oštećenika, a premetačinom njezina stana pronađene su osobne isprave 78 osoba za koje se sumnja da su također prevarene, i za koje je kriminalistička obradba u tijeku. Ukupna dosadašnja šteta doseže 520.000 kuna, a policija za sada sumnja da je prevarila ukupno oko 200 građana, izjavila je Vulama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙