FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FISCHER: RAT NIJE OPCIJA PROTIV IRANA

BERLIN, 10. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Rat nije opcija protivIrana i nitko ne očekuje da će kriza nastala zbog iranskog nuklearnogprograma dovesti do sukoba poput onoga u Iraku, kazao je u srijedunjemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer.
BERLIN, 10. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Rat nije opcija protiv Irana i nitko ne očekuje da će kriza nastala zbog iranskog nuklearnog programa dovesti do sukoba poput onoga u Iraku, kazao je u srijedu njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer.

No, Fischer je u interviewu za njemački list "Stern" kazao da postoji "duboka zabrinutost" zbog iranskog nuklearnog i raketnog programa, istaknuvši kako bi nabavka nuklearnog oružja mogla predstavljati prijetnju regiji i Europi.

Trojka EU-a - Njemačka, Francuska i Velika Britanija - pokušava više od godinu dana uvjeriti Iran da odustane od programa obogaćivanja urana za koji Washington vjeruje da se koristi u proizvodnji urana za nuklearno oružje.

"Ne čini mi se da idemo prema sukobu poput onoga u Iraku", rekao je Fischer. "Mislim da je svim stranama jasno da rat nije opcija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙