FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAN: PRIJEDLOG EU-A JE NEPRIHVATLJIV

TEHERAN, 24. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Iran je u nedjelju odbioprijedlog Europske unije da prestane obogaćivati uran u zamjenu zanuklearnu tehnologiju.
TEHERAN, 24. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Iran je u nedjelju odbio prijedlog Europske unije da prestane obogaćivati uran u zamjenu za nuklearnu tehnologiju.

Zapadni diplomati su već ranije upozoravali da će, ako Iran odbaci taj prijedlog, većina zemalja članica EU-a podržati američki zahtjev da Teheran bude prijavljen Vijeću sigurnosti UN-a.

"Prijedlog EU-a je neuravnotežen... neograničeno suspendiranje obogaćivanja urana je neprihvatljivo za Iran", rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Asefi na konferenciji za novinare.

Washington optužuje naftom bogati Iran da koristi svoj nuklearni program kao krinku za razvijanje atomskog oružja. Teheran tvrdi da samo želi proizvoditi električnu energiju.

Francuski, britanski i njemački dužnosnici trebali bi se sastati s iranskim pregovaračima u srijedu kako bi razmotrili europsku ponudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙