FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FISCHER: BRITANCI NEMAJU POJMA O NJEMAČKOJ I NIJEMCIMA

BERLIN, 21. listopada 2004. (Hina) - Njemački ministar vanjskih poslovaJoschka Fischer, nezadovoljan slikom koju o njegovim sugrađanima imajuBritanci, izjavio je uoči skorog posjeta britanske kraljice ElizabeteII Njemačkoj, u razgovoru za BBC kojeg u četvrtak prenosi SpiegelOnline, da Britanci "nemaju pojma" o Njemačkoj i Nijemcima.
BERLIN, 21. listopada 2004. (Hina) - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer, nezadovoljan slikom koju o njegovim sugrađanima imaju Britanci, izjavio je uoči skorog posjeta britanske kraljice Elizabete II Njemačkoj, u razgovoru za BBC kojeg u četvrtak prenosi Spiegel Online, da Britanci "nemaju pojma" o Njemačkoj i Nijemcima.

Kao jednog od najvećih krivaca za iskrivljenu sliku Nijemaca u Velikoj Britaniji, Fischer navodi medije.

Šef njemačke diplomacije smatra da je slika Nijemaca u britanskim medijima zastarjela i da nema veza sa stvarnošću. Pruski marš se danas može vidjeti još samo na britanskoj televiziji gdje se on u svakoj prilici povezuje s Nijemcima bilo da se radi o sportašima ili turistima, požalio se Fischer.

"Moja djeca su 20 i 25 godina stara i s onim što se u jednom dijelu britanskih medija prikazuje kao njemačko nemaju nikakve veze", kaže Fischer.

Njemačka se u posljednje dvije generacije potpuno promijenila, ali to nije ostavilo dojam na jedan dio britanskih medija, izjavio je uz to njemački ministar vanjskih poslova. Međudržavni odnosi su izvrsni, što potvrđuje i skorašnji kraljičin posjet Njemačkoj, ali među narodom još vlada nepovjerenje, zaključio je Fischer te zatražio intenzivniju razmjenu studenata i školaraca, jer je samo tako moguće bolje upoznavanje i razbijanje predrasuda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙