FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HVB širi poslovanje s korporativnim klijentima

MUENCHEN, 28. listopada 2004. (Hina/AFP) - HypoVereinsbank, druga poveličini banka u Njemačkoj, izjavila je da je pristala od banke INGBHF, njemačkog ogranka nizozemske grupe za financijske usluge, kupitiudio u kreditnom portfelju srednjih tvrtki.
MUENCHEN, 28. listopada 2004. (Hina/AFP) - HypoVereinsbank, druga po veličini banka u Njemačkoj, izjavila je da je pristala od banke ING BHF, njemačkog ogranka nizozemske grupe za financijske usluge, kupiti udio u kreditnom portfelju srednjih tvrtki.

Financijski detalji te transakcije, koja bi trebala biti dovršena u prvoj polovini 2005, nisu otkriveni.

"Namjeravamo od ING BHF-a preuzeti kreditni portfelj njemačkih klijenata. Dvije su strane potpisale odgovarajući memorandum o razumijevanju i postigle dogovor o poštivanju načela povjerljivosti podataka kada je riječ o cijeni preuzimanja portfelja", objavio je u službenom priopćenju HVB.

Taj bi sporazum omogućio HVB-u pristup nekima od ukupno 1400 novih klijenata među tvrtkama, od kojih je većina smještena u gospodarski atraktivnim regijama Nordrhein-Westfalen i na području oko Frankfurta i Berlina.

"Preuzimanje portfelja ING BHF-a pruža nam sjajnu priliku da privučemo nove klijente u različitim granama industrije i da povećamo svoj udio u tržištu nekih od ključnih saveznih njemačkih zemalja", izjavio je čelnik segmenta poslovanja HVB-a Michael Mendel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙