FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ASCHROFT I EVANS DALI OSTAVKE NA MJESTA U BUSHOVOJ VLADI

WASHINGTON,10. studenoga(Hina) - Američki državni odvjetnik JohnAshcroft i ministar trgovine Donald Evans podnijeli su u utorakostavke kao prvi članovi vlade predsjednika Busha koji odlaze uočekivanim poslijeizbornim promjenama.
WASHINGTON,10. studenoga(Hina) - Američki državni odvjetnik John Ashcroft i ministar trgovine Donald Evans podnijeli su u utorak ostavke kao prvi članovi vlade predsjednika Busha koji odlaze u očekivanim poslijeizbornim promjenama.

Ashcroft i Evans su bili ministri u vladi od početka Bushove administracije.

Glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan je rekao kako je predsjednik Bush prihvatio njihove ostavke.

Ashcroft, omiljen među konzervativcima, predmet je napada skupina za građanska prava zbog protuterorističke politike uvedene nakon napada na SAD 11. rujna 2001., posebice zatočenja osumnjičenih za terorizam. On je u rukom pisanom pismu Bushu rekao kako je postignut cilj stvaranja sigurnosti za Amerikance od kriminala i terorizma te kako vjeruje da će njegovom ministarstvu pravosuđa koristiti "novo čelništvo i svježe nadahnuće".

Ashcroft, 62, ima zdravstvenih problema zbog kojih mu je početkom godine uklonjen žučni mjehur.

Evans, 58, dugogodišnji Bushov prijatelj iz Teksasa, napisao je predsjedniku u pismu ostavke da dok obećanja Bushovog drugog mandata "blistavo sjaju" on je sa dubokim žaljenjem zaključio da je vrijeme da se vrati kući.

Predsjednik Bush je u prioćenjima pohvalio obojicu ministara kao i politike koje su unaprijedili u svojim ministarstvima.

U Washingtonu se špekulira da bi i državni tajnik Colin Powell i ministar obrane Donalad Rumsfeld mogli napustiti svoja mjesta.

Powell i Rumsfeld nisu za sada govorili o svojim planovima.

Predsjednikova savjetnica za nacionalnu sigurnost Condoleezza Rice se smatra mogućom zamjenom bilo za Powella bilo za Rumsfelda ukoliko oni ne bi ostali u svojim ministarstvima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙