FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN OČEKUJE DOPIS IRANA O SUSPENZIJI OBOGAĆIVANJA URANA

BEČ, 9. studenog 2004. (Reuters) - Iran mora napismeno izvijestiti UNo datumu kada će prestati s procesom obogaćivanja urana kako biizbjegao uvođenje sankcija, objavili su u utorak zapadni diplomati.
BEČ, 9. studenog 2004. (Reuters) - Iran mora napismeno izvijestiti UN o datumu kada će prestati s procesom obogaćivanja urana kako bi izbjegao uvođenje sankcija, objavili su u utorak zapadni diplomati.

"Iran treba poslati dopis Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) da će tog i tog dana prestati obogaćivati uran", rekao je diplomatski izvor u Beču.

"Iranu je poručeno da dopis dostavi do sutra (srijede) ako želi da to bude u izvješću", dodao je diplomat najavljujući izvještaj šefa IAEA-e Mohameda ElBaradeia o inspekcijama iranskih nuklearnih postrojenja.

Nekoliko diplomata u Beču potvrdilo je da je ElBaradei obećao Iranu pozitivno izvješće budu li se dobro razvijali razgovori s Francuskom, Velikom Britanijom i Njemačkom o zamrzavanju obogaćivanja urana.

Velika europska trojka postigla je o tome tijekom vikenda u Parizu dogovor s Iranom, a diplomati koji su sudjelovali u pregovorima kažu da bi dogovor trebao biti službeno objavljen u srijedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙