FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTRI AMERIČKO-JADRANSKE POVELJE U PETAK NA BRIJUNIMA

ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Hrvatsko Ministarstvo vanjskihposlova (MVP) priopćilo je u utorak da će se 12. i 13. studenoga naBrijunima održati sastanak ministara vanjskih poslova zemaljapotpisnica Američko-jadranske povelje.
ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) priopćilo je u utorak da će se 12. i 13. studenoga na Brijunima održati sastanak ministara vanjskih poslova zemalja potpisnica Američko-jadranske povelje.

Sastanak, koji se održava u okviru šestomjesečnog hrvatskog predsjedanja suradnjom članica Američko-jadranske povelje, bit će proširen izaslanstvima NATO-a i još devet država, priopćeno je.

Hrvatsko izaslanstvo predvodi ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, Makedoniju predstavlja ministrica Ilinka Mitreva, Albaniju ministar Kastriot Islami, a Sjedinjene Države pomoćnica državnog tajnika za Europu i Aziju Elisabeth Jones.

Na Brijunima se očekuju i visoka izaslanstva NATO-a, Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Italije, Rumunjske, Slovenije, Bugarske, Grčke i Turske.

Američko-jadransku povelju potpisali su 2002. godine u Tirani američki državni tajnik Colin Powell, te tadašnji ministri vanjskih poslova Hrvatske, Albanije i Makedonije, zemalja aspirantica na članstvo u Sjevernoatlantskom savezu.

Nastala je po uzoru na sličan dokument kojeg su Sjedinjene Države potpisale s baltičkim zemljama, a koje su danas punopravne članice NATO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙