FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Razgovori ministara financija Hrvatske i Slovačke

ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Ministar financija Ivan Šuker ipotpredsjednik slovačke Vlade i ministar financija Ivan Mikloš tijekomdanašnjih razgovora u Zagrebu razmijenili su iskustva o reformamaprvenstveno poreznog sustava, a dogovorena je i buduća suradnja upodručju međunarodnih financija i oko korištenja predpristupnihfondova Europske unije, izvijestili su iz Ministarstva.
ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Ministar financija Ivan Šuker i potpredsjednik slovačke Vlade i ministar financija Ivan Mikloš tijekom današnjih razgovora u Zagrebu razmijenili su iskustva o reformama prvenstveno poreznog sustava, a dogovorena je i buduća suradnja u području međunarodnih financija i oko korištenja predpristupnih fondova Europske unije, izvijestili su iz Ministarstva.

Ministru Miklošu je početkom listopada ove godine u Washingtonu dodjeljena prestižna nagrada Euromoneya za najuspješnijeg ministra financija 2004. godine. Provedenim reformama, uključujući i ovogodišnju poreznu reformu, koje je vodio ministar Mikloš, Slovačka je postala jedna od dvadeset država svijeta s najpovoljnijim okruženjem za investitore, navodi se u priopćenju.

Slovački je ministar detaljno predstavio principe kojima se vodio pri osmišljavanju cjelovite porezne reforme u Slovačkoj, koja se primjenjuje od 1. siječnja ove godine. Reforma je zasnovana na značajnom proširenju porezne osnovice, sniženju i ujednačavanju poreznih stopa poreza na dohodak i dobit, uspostavi jedinstvene stope poreza na dodatnu vrijednost bez nulte stope te ukidanje apsolutno svih poreznih olakšica.

Ministri su razgovarali o međusobnim planovima fiskalne decentralizacije, fiskalnom opterećenju proračuna s obzirom na zdravstvene i mirovinske rashode, te poreznoj reformi u sklopu pregovora s Europskom unijom.

Kako su oba ministra imenovani guvernerima u Europskoj banci za obnovu i razvoj u Londonu dogovoreni su i budući zajednički koraci u poboljšanju rada i pravednijoj rotaciji zemalja unutar Ureda izvršnog direktora zaduženog za Hrvatsku, Slovačku, Češku i Mađarsku, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙